Ако евроизборите се провеждаха в края на февруари, ГЕРБ биха

...
Ако евроизборите се провеждаха в края на февруари, ГЕРБ биха
Коментари Харесай

Екзакта: ГЕРБ води с около 3 процента БСП за евроизборите

Ако евроизборите се организираха в края на февруари, ГЕРБ биха ги спечелили с резултат от 22.2% от имащите право на глас българи, а Българска социалистическа партия биха останали втори с 19.4%. Трети са Движение за права и свободи с 6.9%, а четвърти са Обединени патриоти с 6.4% - в случай че се явят в настоящия си съдружен формат.

Това демонстрират данните от национално представително изследване на „ Екзакта Рисърч Груп ”, извършено в интервала 19 – 28 февруари 2019 година По домовете им са интервюирани 1000 пълнолетни лица, подбрани посредством двустепенна гнездова извадка, в 125 гнезда, в 91 обитаеми места. Изследването се организира в границите на личната изследователска стратегия на „ Екзакта Рисърч Груп ”.

Демократична България биха получили 2.5%, Съюз на демократичните сили – 1.3%, Република България, АБВ, Воля и Възраждане – по 1%.

Данните от актуалното проучване демонстрират, че десните партии имат по-малки шансове за положително показване, в случай че се явят поотделно.



28% от българите, интервюирани от „ Екзакта ” в края на февруари, декларират, че имат намерение да гласоподават преференциално на идните евроизбори. 15% не считат да се възползват от правото си на преференциален избор.

Преференциално желаят да гласоподават половината от гласоподавателите на Оперативна програма, както и по една трета от гласоподавателите на ГЕРБ и на Българска социалистическа партия. Сред твърдо решилите да гласоподават на идния евровот искащите да отбележат преференция са два пъти повече от нежелаещите.

Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР