Ако есента вече e дошла, това означава, че има нова

...
Ако есента вече e дошла, това означава, че има нова
Коментари Харесай

5 новости, донесени с пускането на пазара на iPhone 15

Ако есента към този момент e пристигнала, това значи, че има нова серия на телефоните iPhone. Apple не направи изключение и през 2023 година, тъй като ни показа голям брой усъвършенствания в дизайна, технологията и продуктивността.

iPhone 15 също не направи изключение и новите му функционалности сигурно ще те заинтригуват. Както към този момент знаеш, цената на новите артикули на Apple в никакъв случай не е за занемаряване, по тази причина ние ще ти помогнем да вземеш най-хубавото решение за една възможна покупка.

Добавяме също, че през последните няколко години Apple не съумя да изненада с нововъведения или революционен дизайн, като измененията са свързани повече с функционалността, започвайки от поколението до през днешния ден.

Може също по този начин да се възползваш от доста добра продуктивност и безупречно потребителско преживяване, в случай че закупиш някой от предходните модели, като iPhone 14 или даже, стига да го направиш от сигурен източник и телефоните да са тествани от експерти.
 
В тази публикация ще преминем малко по малко през цялата поредност от новости, които идват с стартирането на пазара на новия телефон. От първия контакт с телефона виждаме пет обилни усъвършенствания, които описваме в детайли по-долу:

1. Портът Lightning е сменен с USB-C.

Идеята за този ъпгрейд този път не пристигна от Apple, а е  законодателно искане, с което компанията беше принудена да се съобрази. Така по искане на Европейския съюз Lightning Port , който се използваше 11 години от Apple, беше сменен с USB-C . USB-C поддържа прекачване на файлове със скорост от 20 гигабита в секунда, до момента в който до момента посредством Lightning това беше лимитирано до 0,48 гигабита. USB-C портът разполага, както се очакваше, с ускорена скорост на зареждане. За всички твои други аксесоари от Apple може да използваш специфичен USB-C адаптер към Lightning.

2. Подобрен дизайн и нови цветове.

Материалите, употребявани в дизайна на iPhone 15 , са алуминий и керамично стъкло. Стъклото предлага спомагателна издръжливост на екрана - невиждана до момента. От позиция на дизайна, ръбовете на iPhone 15 към този момент са извити, което основава по-приятен образен резултат. iPhone 15, сходно на предходния модел, който е сертифициран по IP68, което значи, че е резистентен на прахуляк и потапяне във вода.

Размерът на самия телефон е 147.6 x 71.6 x 7.80 мм и не се разграничава от предходните модели в същата гама. Цветовата гама е задоволително разнообразна и тази година, като iPhone 15 се предлага в следните нюанси: черен, наследник, зелен, жълт и розов.

3. Двойната камера с усъвършенстване до 48 MP.

Пейзажите, които снимаш с iPhone 15 , ще наподобяват ужасно, тъй като от тази година iPhone 15 разполага с главния 48 MP датчик от по-големите си братя iPhone Pro и iPhone Pro Max . Преминаването от 12MP към 48MP несъмнено ще усъвършенства качеството на твоите фотоси. В допълнение към Ultra-Wide, Wide и 2X за изображения, iPhone 15 разполага и с Next-Generation Portrait, нова функционалност,като по този начин можеш да редактираш фокусната точка, откакто към този момент си снимал фотографията.

4. Подобрена резолюция плюс динамичен остров!

iPhone 15 има същия вид екран, като предшественика си iPhone 14, Super Retina XDR OLED, с HDR 10 , само че разграничителната дарба е друга спрямо предходното потомство: 2556 x 1179 пиксела за iPhone 15 против 2532 x 1170 пиксела за iPhone 14 . В допълнение,  през 2023г. iPhone 15 получава актуализация за главния интерфейс, която беше предстояща от известно време от почитателите на Apple.

Подобно на предходните модели iPhone 14 Pro и iPhone 14 Pro Max , новият iPhone 15 наследява dynamic island . Dynamic island се намира в горната част на екрана, уголемява се, с цел да улесни достъпа до функционалността на iOS. Dynamic island улеснява навигирането през всички функционалности, от които се нуждаеш, също така е и естетически прелестен.

5. iPhone 15 получава чипа  A16 Bionic.

iPhone 15 разполага с чип A16 Bionic и 6 GB RAM,благодарение на което приложенията и игрите работят доста по-гладко. По отношение на паметта имаш следните варианти: 128 GB, 256 GB и 512 GB. A16 Bionic има 5-ядрен интензивен GPU, 50% спомагателна честотна лента на паметта и 16-ядрен Neural Engine за към 17 трилиона интервенции за една секунда. Чипът A16 Bionic удължава живота на батерията и безпроблемно поддържа computational photography.

Може би се чудиш като нас: Заслужава ли си този upgrade?

Сега към този момент знаеш главните новости, донесени с стартирането на iPhone 15, и че формалната цена, оповестена от Apple, е $799 за iPhone 15 , до момента в който $999 е началната цена за iPhone 15 Pro и iPhone 15 Pro Max .

За да имаш по-добра визия за цената, ние ти оказваме помощ и с цената в българска валута. В профилираните магазини в България за iPhone 15 с 256GB може да бъде открит на цена от към 2 200 лева

След това малко резюме, можем единствено да заключим, че макар подобренията да са многочислени, те не са обилни и не са толкоз впечатляващи, колкото може би сме очаквали.
Източник: pariteni.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР