Ако ЕС реши да наложи санкции на Русия със спирането

...
Ако ЕС реши да наложи санкции на Русия със спирането
Коментари Харесай

Петков: България е против санкция, която ще забрани вноса на петрол от Русия

Ако Европейски Съюз реши да наложи наказания на Русия със прекъсването на вноса на нефт, България няма да ги поддържа, стана ясно от думите на премиера Кирил Петков.

По-рано в изявление за Ройтерс той сподели, че България поддържа глобите против Русия, само че евентуално ще търси изключение от възможна възбрана на вноса на съветски природен газ и нефт.

" България би подкрепила всевъзможни ограничения, тъй като ние в действителност сме срещу войната, само че за тези две - вноса на петрол и газ, може би ще желаяме изключение... Нямаме настоящи други възможности сега, ние сме прекомерно подвластни ", споделя Петков пред Ройтерс.

" От наказания до наказания има разлики и тези, които можем да подкрепим го вършим, а тези които не можем да си ги позволим, не ги поддържаме. Ако спре петролът от Русия, имаме проблем ", призна той по време на блиц контрола в Народно събрание.

Премиерът увери, че се управлява напълно от националния интерес.

" Когато забележим славянска страна да стреля с ракети по мирното население на друга славянска страна, България ще приказва за тази несправедливост с вярната терминология, употребявайки думата война и няма да се скрием и да сведем глава. Когато съветската посланичка употребява обидни думи против българските институции, я привиках и желаех нейното опрощение ", сподели той в отговор на изявление на Цончо Ганев от " Възраждане ".

" За разлика то вас, които се срещнахте с нея и не знам защо сте си говорили, само че очевидно не да поискате опрощение от името на българските институции ", обърна се Петков към Ганев.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР