Ако ЕС позволи македонският език да бъде пречка по пътя

...
Ако ЕС позволи македонският език да бъде пречка по пътя
Коментари Харесай

Вицепремиерът на Северна Македония: Приятелите ни трябва да приемат, че ние говорим македонски език

Ако Европейски Съюз разреши македонският език да бъде спънка по пътя на нашата евроинтеграция, няма да заслужава определението „ европейски ” в своето име. Не знам дали ще можем да имаме вяра на подобен Европейски съюз , съобщи в Прилеп вицепремиерът по европейски въпроси и някогашен министър на външните работи на Македония Никола Димитров, написа БГНЕС.
„ Смятам, че е неевропейско предизвикването за македонския език да се трансформира в спънка за нашето европейско бъдеще и интеграция. Ако Европейски Съюз допусне това по някакъв метод да бъде спънка, тогава той няма да заслужава прилагателното в името си „ европейски “ и не знам дали можем да имаме вяра в подобен Европейски съюз. Трябва да се прояви мъдрост и почитание. Няма другарство без взаимно почитание. Всички, които желаят да бъдат близки и другари на македонския народ, би трябвало да одобряват кои сме ние и какъв език приказваме, а ние приказваме македонски език ”, сподели вицепремиерът. И добави, че " никой различен, нито една прилежаща или по-отдалечена страна няма право да се меси в правото на самоопределяне на Македония.
 Захариева: Никога не сме имали териториални искания към Северна Македония Захариева: Никога не сме имали териториални искания към Северна Македония
Българя от дълго време е признала актуалните политически действителности, постоянно е подкрепяла независимостта и държавния суверенитет на Република...
По мотив днешния празник в страната – Денят на националното въстание, вицепремиерът написа в профила си във Facebook, че битката за „ свещената национална независимост ” против най-тъмната страница от историята – фашизма, е „ една от най-важните борби на нашите предшественици. Те ни завещаха страна. Първата цел на нашата битка, като наследници на Илинден и АСНОМ беше да укрепим и дадем сигурност на страната чрез участие в НАТО ”, написа той. И добави, че в този момент следва да се построи европейски метод на живот в Република, с цел да има просперираща страна и мощна стопанска система.
 
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР