Ако ЕС не иска Сърбия, има кой да я иска,

...
Ако ЕС не иска Сърбия, има кой да я иска,
Коментари Харесай

Сръбският военен министър: Ако ЕС не ни иска, има кой да ни иска

Ако Европейски Съюз не желае Сърбия, има кой да я желае, има и други съюзи и страни, които желаят да сътрудничат с нас, съобщи министърът на защитата Александър Вулин за ТВ Пинк.

"Не сме наказани да бъдем в Европа. Европейски Съюз е стратегическа ориентировка на Сърбия, само че не на цената да умоляваме. Ако не ни желаят, има и други съюзи и други страни, които желаят са сътрудничат с нас на равноправна основа. Това не значи, че наложително ще влезем в някакъв съюз, тъй като няма нищо, което да е проведено като Европейски Съюз, само че би трябвало да държим на себе си ", сподели Вулин за малкия екран.

"Те споделят: изтощени сме от разширението. И ние сме изтощени от вас! Уморени сме от вашата политика непрекъснато да променяте задачите, непрекъснато да поставяте нови условия ", съобщи Вулин.

Министърът добави, че персоналната му позиция е, че разграничаването с албанците е най-хубавото решение за косовския въпрос.

"Трябва да се разграничим, сред нас и шиптарите би трябвало да има твърда и добре защитавана граница. От епохи не можем да се разделим с тях. Винаги когато сме били с тях, сме имали спор, беди, войни ", посочи Вулин.

Той сподели също, че Сърбия е фактор на мир и непоклатимост в района, а най-голяма опасност за мира е концепцията за велика Албания, за която обаче мълчат даже тези страни, които са непосредствено застрашени, като Черна гора и Северна Македония.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР