Ако енергийният министър вчера се е подписал под нещо, което

...
Ако енергийният министър вчера се е подписал под нещо, което
Коментари Харесай

Пеевски заговори за оставка на енергийния министър, Нинова изненадващо го защити

" Ако енергийният министър през вчерашния ден се е подписал под нещо, което не е изпълнимо, незабавно ще му желаеме оставката и да си отпътува, в случай че не извърши това, което сме подписали всички. Ние сме дали доверието си на кабинета, само че то не е безгранично. Ако нещо не се извърши от обещанията за хората, ние ще бъдем с тях тук начело ". Това разгласи пред кореспонденти в коридорите на Народно събрание депутатът от Движение за права и свободи Делян Пеевски.

Повод за реакцията му станаха думи на енергийния министър Румен Радев преди гласуването на съглашението с протестиращите енергетици в пленарна зала, съгласно които обещанията, дадени на протестиращите са сложни за осъществяване, само че въпреки всичко са изпълними.

" Да не си затваряме очите, да не се преструваме, че няма слон в стаята, тъй като истината е, че са огромни, натрупвани в годините, сложни за решение проблемите във въглищния бранш ", разяснява пред кореспонденти Радев.

Изненадваща поддръжка за министъра пристигна от опозицията в лицето на водача на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова, която го отбрани с аргумента, че отговорността за осъществяването на уговорките е негова и по тази причина било разумно той да каже истината. По думите й съглашението е " смъртна присъда за българската енергетика " по тази причина парламентарната й група няма да го поддържа. Накрая съобщи, че за всичко е отговорен Борисов, който по думите й на 10 декември 2020 година е поел ангажимент пред Европейския съвет за затваряне на въглищните централи.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР