Ако една от първите две формации, постигне слаб резултат на

...
Ако една от първите две формации, постигне слаб резултат на
Коментари Харесай

Димитър Ганев: Съгласието между ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ ще повлияе зле на резултата на ПП на местния вот

" Ако една от първите две обединения, реализира слаб резултат на локалните избори, това ще сложи обединението под доста сериозен напън ". Това коментира политологът  от " Тренд "  Димитър Ганев пред NOVA NEWS във връзка проектокабинета „ Денков - Габриел ”. Той добави още, че постигнатото единодушие ще окаже отрицателно въздействие на " Продължаваме промяната ".

 

Това обаче не важи със същата мощ за " Демократична България ". " 1/3 от електората на Демократична България е съсредоточен в столицата. Никой не е очаквал от Демократична България да има кметове в регионални градове, каквото очакване можеше да има от " Продължаваме промяната ". 

Вчера станаха ясни министрите в проектокабинета „ Денков - Габриел ”. Какво можем да прочетем в състава на препоръчаното държавното управление. 

Според Ганев е малко евентуално вторият мандат да не се реализира. " Отговорността ще се носи от ПП-ДБ, ГЕРБ остават в позиция, че в случай че нещата не тръгнат, биха могли по-лесно да се измъкнат от тази обстановка ”, разяснява Ганев. 

 

И добави:  " Общият профил е експертен кабинет ", като по думите му това е бил и единственият начин за постигантето на някакво съглашение дали с ПП-ДБ, дали с Движение за права и свободи и Българска социалистическа партия. " Това е опит да се скрие обединението им, която не наподобява по обичаен метод ", съобщи още политологът.

 

По думите му след записите, които пусна към този момент някогашният народен представител от " Продължаваме промяната-Демократична България " Радостин Василев, ГЕРБ са в по-изгодна позиция.

 

Относно състава на правителството Ганев разяснява: „ Имаше гледище от ГЕРБ да няма политически лица в кабинета, само че очевидно Асен Василев е бил точката, от която Политическа партия не може да отстъпи ".

 

" Ако една от първите две обединения, реализира слаб резултат на локалните избори, това ще сложи обединението под доста сериозен напън ", безапелационен е политологът. Той добави още, че постигнатото единодушие ще окаже отрицателно въздействие на " Продължаваме промяната ", само че не и на " Демократична България ". 

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР