Ако една или няколко години по изключение не се спази

...
Ако една или няколко години по изключение не се спази
Коментари Харесай

От КНСБ настояха за ръст на доходите за всички работещи в бюджетната сфера с 10%

Ако една или няколко години по изключение не се съблюдава 3-процентният недостиг, това единствено по себе си не води до нарушение на дълготрайната фискална вероятност пред страната ни. Такава е позицията на КНСБ, показана по време на конференция от президента за конфедерацията Пламен Димитров. Той акцентира, че България съумява да съблюдава и условието за 60% дълг от брутния вътрешен артикул.

От КНСБ настояха за растеж на приходите за всички работещи в бюджетната сфера с 10% от 1 юли т.г., като задачата е компенсиране на прогнозната инфлация до края на актуалната календарна година.

Сред другите претенции са 524 млн. лева за поддържане на междинната заплата за педагогическите експерти на 125% от междинната работна заплата за страната, според подписания Колективен трудов контракт. Конфедерацията отбелязва и нуждата от 248 млн. лева за компенсиране на инфлацията от последните две години за всички министерства и ведомства. 850 лева минимална работна заплата от 1 юли също остава искане на КНСБ.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР