Ако е вярно това, което чух и прочетох в медиите,

...
Ако е вярно това, което чух и прочетох в медиите,
Коментари Харесай

Мицкоски нападна правителството, че се страхува от референдуми

Ако е правилно това, което чух и прочетох в медиите, че държавното управление се готви да отхвърли  за Договора с България, импортирана в Народното събрание , тогава това значи, че то се опасява да се изправи пред хората.

Това сподели водачът на опозиционната македонска партия ВМРО-ДПМНЕ Християн Мицкоски, представен от МКД. 

" Нека оставим ръководителя на Народното събрание Талат Джафери да си каже думата и да отидем да съберем нужните подписи за образуване на референдум за отменяне на контракта с България ", сподели още той.
 ВМРО-ДПМНЕ пита македонците желаят ли отпадане на Договора за другарство с България
ВМРО-ДПМНЕ пита македонците желаят ли отпадане на Договора за другарство с България

Това е въпросът за идния референдум

Бягат от предварителни избори, бягат от народа, само че не бягат от престъпност и обири. Те не заслужават да се назовават ​​правителство, те вършат всичко, с цел да влошат връзките с опозицията. Още един път ги предизвестявам, че цялата отговорност ще бъде на държавното управление, тъй като то не демонстрира либерален потенциал. Това е отлична опция за демократично изявяване на хората както на референдум, по този начин и на предварителни избори. Но може би е единствено нечиста сделка и дано ръководителят Джафери първо разреши самодейността и по-късно направи допустимо събирането на нужните 150 хиляди подписа и ние тръгваме на референдум, сподели той.

 ВМРО-ДПМНЕ започва самодейността си за референдум
ВМРО-ДПМНЕ започва самодейността си за референдум

Отново упрекнаха България в асимилация

Припомняме, че преди дни Мицкоски направи следващо остро изказване против България и българите в Северна Македония. 

Няма да има никаква смяна на Конституцията. Българите не заслужават и нямат място в Конституцията на Македония, сподели той.

По неговите думи Договорът за другарство и съдействие с България е източникът, основата на грубата българска политика по отношение на Македония, която отхвърля правото на битие на РСМ.

" Когато нападаме една неправда, най-добре е да ударим по нейните корени. През последните 5 години виждаме по какъв начин едно отровно дърво ражда отровни плодове и заради тази причина е най-добре да ударим по корените на това отровно дърво, а не по неговите отровни плодове, какъвто е Договорът с България ", посочи Мицкоски.

Според него над 60% от македонците и над 50% от неговите съграждани подкрепяли референдума и ще гласоподават в негова поддръжка.

Мицкоски даде обещание да активизира македонският народ и болшинството в Народното събрание. Той е на мнение, че и предварителни президентски избори в страната.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР