Ако е вярно, е добра новина. Казвам ако е вярно“,

...
Ако е вярно, е добра новина. Казвам ако е вярно“,
Коментари Харесай

Делян Добрев за договорените газови доставки от САЩ: Ако е вярно, е добра новина

Ако е правилно, е добра вест. Казвам „ в случай че е правилно “, тъй като свикнахме министър председателят Кирил Петков да има много фриволно отношение към истината.Това съобщи в коридорите на Народното събрание депутатът от ГЕРБ.

По думите му, обаче, остават доста неясноти. „ Нищо не е ясно от това, което чухме досега, с изключение на една клетва от страна на премиера, че газът е по-евтин, само че ние се съмняваме. В реалност газът от Съединени американски щати може да е по-евтин. Това е въпрос на търговски договаряния. Надяваме се да са защитили по-ниска цена от съветската и този контракт да е дълготраен “, разяснява Добрев.

Той добави, че няма детайлности и по отношение на цената, на която България ще закупува полутечен природен газ от Щатите. „ Трябва да имаме детайлности. Дали става въпрос за един танкер, или за 20. На нас ни трябват 20 танкера на година, с цел да задоволим потребностите на България. Ако тази ниска цена е за 1 танкер, то не сме създали кой знае какво. Руската цена е 70 евро на мегават/час от идващия месец. Тоест, този танкер на по-ниска или на по-висока цена е? Тази цена трансформира ли се във времето, тъй като знаете, че формулата с „ Газпром “ търпи смяна всеки месец и е обвързвана със спотовите пазари и с петролните деривати “, уточни още националният представител.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР