Ако е възможно да се състави правителство, то това може

...
Ако е възможно да се състави правителство, то това може
Коментари Харесай

Борислав Ангелов: Ако въобще има правителство, няма да е с първия мандат

" Ако е допустимо да се сформира държавно управление, то това може да стане единствено с първия мандат. Оттук нататък към този момент няма по какъв начин да се случи ", съобщи политологът Борислав Ангелов в студиото на " Денят ON AIR ".

Политологът Росен Стоянов акцентира, че няма да има друго държавно управление в границите на този парламент. А повода, съгласно него, е " недомисленото говорене през последните дни, облечено в изкуствена емоционалност ".

" В момента освен, че има доста рецесии, само че и би трябвало да се одобряват значими закони до края на годината. Най-вероятно ще се чака поддръжка за кабинет от депутати от Има Такъв Народ. Друга опция няма. " Продължаваме промяната " не желае да беседва с Движение за права и свободи, ГЕРБ и " Възраждане ", счита Ангелов.

Стоянов е безапелационен, че е недопустимо някой да си разрешава да разрушава непознати партии.

" Разговорът минава на едно просташко равнище. Дали има пазаруване, предложение или някакви други облаги. Все някой самоуверено ще насочи обвинявания, в резултат на които ще се задвижат и виновните органи ", посочи той пред Bulgaria ON AIR.

Ангелов изрази мнение, че всичко е било предизвикано от дейностите на Има Такъв Народ. Според него се търсят единствено и само способи да се бойкотира работата и да се удължават избрани периоди.

Събеседниците разискаха и тематиката за Северна Македония.

" Никой не може да спре Франция да направи свое предложение, когато ръководи. Преди имаше и предложение на Португалия, което защитаваше повече ползите на РСМ, в сравнение с България. Много политици трансформираха мнението си за предлагането на Франция ", означи Ангелов.

" Не сме страната, която желае нещо в тази ситуация. Северна Македония е тази, която желае да стават неща. България е член на Европейски Съюз. За да се договорят с Гърция, даже смениха името на страната. С нас като че ли са непреклонни, не са съгласни на каквото и да е ", сподели доцент Стоянов.

Относно актуализацията на бюджета, Ангелов акцентира, че това е главният въпрос, на който би трябвало да се обърне съществено внимание.

За сформиране на ново държавно управление гостите в студиото са безапелационни, че ще става все по-трудно, а Народното събрание - още по-фрагментиран.

Ангелов приключи с думите, че отговорността е на цялата политическа класа, както и че няма нищо неправилно в това едни депутатите да се отделят в даден моменти от партията си - процедура, която се следи в цяла Европа.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР