Ако е случайно – жалка работа; ако е нарочно –

...
Ако е случайно – жалка работа; ако е нарочно –
Коментари Харесай

Как Радев си избира датите? Гаф или подигравка?

Ако е инцидентно – жалка работа; в случай че е преднамерено – страшна работа.

В политиката и дипломацията жестовете и знаците значат цели вселени! Нищо не е просто инцидентно, а просто инцидентните гафове приказват за крещящо равнище на непросветеност.

Обикновено такива неща не минават незабелязани, освен…

… с изключение на в България, където апатията се състезава единствено с късата политическа памет.

Докато някои (една шепа, дребна, дребна шепа) хора отдават респект и свеждат глава в памет на жертвите на комунистическия режим, Румен Радев  Румен Радев Румен Георгиев Радев е български боен, генерал-майор от запаса. Бивш пълководец на си афишира публично кандидатурата за втори мандат.

Да, ДНЕС е денят – 1 февруари, Ден за респект към жертвите на комунизма! Помните ли ги? Избитите без съд и присъда, остригани, набутани в концлагери, убити с лопати, а труповете им дадени на прасетата? Помните ли ги? Някои от тях изпратени, тъй като са разказвали вицове и са свирели „ нездравословна “ западна музика или са рисували карикатури срещу Сталин?

Не ги помните? Какво? Казвате, че е небивалица това? Естествено, че по този начин ще казвате, откакто даже на президента ви не му пука, а партиите ви и политиците ви трийсет и недостатък години се състезават кой да се прави на по-глух и глух и с по-кратка памет. В страни, като Полша и Чехия, музеите на социализма са отдадени на жертвите, на историята, на изтезанията, с цел да се помни и да не се повтаря; в България музеят на соца е отдаден на „ социалистическото изкуство “… Помия. Свинете си издигнали музей на кочината.

Паметникът на руската войска е най-огромният монумент, пред Парламента има съветски цар, а цар Борис III и до през днешния ден няма монумент. Тончо по този начин – монумент, не паметна плоча. Паметник няма.

Нито един монумент на български воин не може да се мери по мярка със руските отпадъци от бетон. И ето – напълно разумно, очевидно следва това…

След като избра за ден за парламентарните избори 4 април – Великден за католици и арменци, в този момент избра БАШ през днешния ден да си разгласи личната кандидатура за втори мандат. Мнозина се оплакаха, имаше публични молби да не се поставят избори на Великден, с цел да не карат хората да избират сред задължението си към Републиката, и задължението си към вярата. Но не… ние сме по-християни от Христос, когато ни изнася и има камери в близост, само че когато не ни изнася – да не бъркаме религия и държавност, несъмнено. Ние сме толерантни, също по този начин, само че какво значат някакви си десетки хиляди католици и арменци?

Ето ви една доста дребна, къса, микро последователност: Русия, Навални, митинги, смут, светът е в шок, международните водачи осъждат, Радев мълчи. Идва денят за респект към жертвите на комунизма, Радев си афишира кандидатурата. Какво? Решили са, че сме не запомнили, че Радев беше кандидатура, подкрепена от лявата, кърваво-червена Българска социалистическа партия, наследница на Българска комунистическа партия, избила цвета на нацията, с цел да подари страната ни на Кремъл? Ами не сме.

Това е все едно претендент в Германия, подсилен от крайно-десните, от нео-нацистите да разгласи кандидатурата си на интернационалния ден в памет на жертвите от Холокоста.

Да доразкрасим горната последователност с малко наблюдения. По отношение на Русия откъм Радев се чува или тишина, или отбрана. То не беше набиване на канчето от сътрудника на Комитет за Държавна сигурност (на СССР) Гундяев, прочут като съветския патриарх Кирил, който хубаво се накара на Радев, като на виновен възпитаник. То не беше унижението от Кремъл не един и два пъти да назовават писмеността ни (същата, която ние сме им дали на тях да!) настойчиво „ славянска “ и нито един път българска, че даже от посолството на Руската федерация в Скопие им честитиха на съседите деня на „ македонския език “. Тишинка.

Руски компании настойчиво заплащат смешни или никакви налози, съветска агитация под формата на кремълски уеб сайтове за откровени неистини, шпионски кавги и какво ли още не. Тук пък за такава тишина от целия политически хайлайф става дума, че е малко мястото за подозрение дали окупацията от 1944 година не продължава и до през днешния ден.

Като се заприказва за митинги против съветските наказания обаче – хоп!, българският президент Радев беше измежду първите да отбрани братушките.

Снимката на Радев и брачната половинка му, снишено приклекнали до Путин, че да наподобява той по-висок, помните ли? Човекът, който се саморазправя с опозицията с принуждение и репресии; индивидът, на чиято съвест тежат гибел и унищожения; индивидът, който възкресява мита за Сталин и красивия сталинизъм и възкресява култа към личността, праща историци в пандиза, опозиционери – в лудницата.

Пред този човек – клекнал БЪЛГАРСКИЯТ президент и се направил на по-нисък с половин глава…

Отврат.

Добре, няма потребност да дълбаем още, настройката, ползите и обвързаностите са ясни, помним и Решетников, помним и абсурда с информацията, че той и Корнелия Нинова  Корнелия Нинова Корнелия Нинова е български политик от Българска социалистическа партия, член на Парламентарната група на Коалиция за са гласили про-руска, комфортна кандидатурка и са натамънили Радев на позицията. Помним. Ясно е. Няма потребност от повече и повече доказателства. Само доста заблудените виждат злато там където има тиня, и самостоятелен политик на „ Дондуков 2 “.

Но беше ли нужно ТОЧНО на днешния ден да му обявявате кандидатурата? Що за подигравка? Да, знаем, че сме окупирани, не сме не запомнили и не си вършим илюзии за друго. Забавлявате ли се по тоя метод или ни до-дресирате по този начин, да не вземем да се раздвижим в ярема?

Ето по какъв начин от това:



Стигнахме до ето това:



Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР