Ако е нещо общо, то не принадлежи само на един

...
Ако е нещо общо, то не принадлежи само на един
Коментари Харесай

Македонски учен: ЕС трябва да осъди лозунга „Македония е българска“

Ако е нещо общо, то не принадлежи единствено на един от двамата. Такова заграбване е източник на отричане на присъщите и суверенни права на другия, другото лице на хегемонията и шовинизма. Подобно историческо схващане е заслепено, пристрастно, примитивно, разочароващо, конфликтно и рисково, реагира учен Катица Кюлафкова на последните изказвания на някои български политици и представители в Европейския парламент, написа македонското електронно издание “ “.

„ Лозунгът„ Македония е българска “е разгласен за формалната стратегическа цел на България и е опасност за мира. Македонската страна и интернационалната общественост, изключително Европейски Съюз, би трябвало неотложно да осъдят този агресорски политически дискурс. Сенките на Злото са надвиснали над Македония и тя мълчи и страда в името на абстракции, подправени обещания и заблуди. Време на огромни операции, време на нови нещастия. По логиката на България дано т.нар обща история да я назовем македонска! На къде води тази логичност, би трябвало категорично да бъде казано.

Споделените места за памет са духовното и културно завещание на нациите, а някои от тях и на човечеството. Всички техни изключителни тълкувания и заграбване са им непознати. " Не можете да поставите безграничното зад решетките на пленения разум ", реагира Кюлафкова.

По-рано тя съобщи, че би трябвало незабавно да се одобри държавен консенсус за преустановяване на всички противозаконни и нездравословни съглашения и контракти и за започване на кротичък и цивилизован развой на легитимация на македонската страна.

„ Изправени сме пред опит да мистифицираме и да въртим горчивата истина, че още веднъж македонският политически хайлайф води договаряния за македонската еднаквост, първо с Гърция, в този момент с България и индиректно с Организация на обединените нации и Европейския съюз, поради по-широката настройка на договаряния, техните медиатори, поддръжници и поръчители, " сподели акад. Катица Кюлафкова пред опозиционното електронно издание „ Плюсинфо “ за последните събития във връзка с договарянията с България и изказванието на държавното управление, че Македония не договаря и няма да договаря за етногенезата на македонската нация и историята на македосния език.

„ В продължение на двадесет години се водеха диалози с Гърция в границите на Организация на обединените нации за името на страната Република Македония, през 2008 година беше препоръчано решение на Република Македония (Скопие) в Букурещ, на срещата на върха на НАТО, без никакви последствия за идентичността, 10 години по-късно получихме Преспанското съглашение, чиято съществена причина е предефинирането на македонската еднаквост и регулирането на нейното авторско право, или категорично казано, възбраната за приканване на македонци към македонската еднаквост, образувана през историята и легитимирана в „ персоналната карта “ на страната в Организация на обединените нации.

Македонският политически хайлайф, отвън всички интернационалните стандарти, се отхвърли от суверенното право да построи македонска политическа нация с преобладаваща македонска и славянска етнонационална характерност. Ето за какво в този момент сме изправени пред процеса на деноминация на македонци на правилото на прилика сред името на страната и името на нацията, по този начин стартира систематичното потребление на термина (атрибут, епитет, прилагателно, което нашите невежи и корумпираните политици минимизират и подценяват като полезност, без да осъзнават, че по този метод те подценяват и ребрандират същността на националната идентичност) северни македонци. Отказвайки се от част от историята и културното завещание, както и от конституционното име на страната Република Македония, страната ни отстъпи македонското национално право на Гърция принизи македонския народ до неопределена навалица от жители на Северна Македония.

Същото се случва и в този момент, с България. Не би трябвало да одобряваме никакви договаряния за македонската историческа и културна еднаквост с България, а България с нейните публични документи на държавното управление и Народното събрание, същите показани и признати като основа за диалози от Европейски Съюз, дефинират тъкмо това ултимативно изискване за предоставяне на дата за започване на договаряния за влизане на районен съд Македония в Европейски Съюз. Нашите политически представители оферират с невиждана лекост това, което е в основата на историята, културната история и историческата последователност на македонския народ и македонската нация като залог за абстракция, заричане, което няма гаранция, и даже в случай че се случи, става безсмислено единствено със себе си факт, че не може да бъде добре и цивилизовано да се откажете от себе си, да бъдете в общественост с формирания, които не Ви зачитат, нито правото за народен и държавен суверенитет според настоящите интернационалните конвенции. Вече не сме просто жесток казус, ние с ребрандирането на идентичността и отхвърли от културно-историческа последователност и еднаквост се делегитимирахме като разпознаваема национална единица и в този момент сме на път да се самоликвидираме посредством вътрешни разделения, мощна македонска миграция по целия свят, както и възобновени и засилени асимилационни и хегемонистични тактики на съседите.

Моментът, в който президентът и министър-председателят на Република Северна Македония ще се съгласят на българските крайни и лицемерни претенции разпознаят нашата еднаквост като изкуствената от 1945 година, когато одобряват, че цялата славяно-македонска културна история е българска, ще се отвори развой на наложително българизиране на македонската еднаквост - етническа, културна, историческа, езикова. Македонският език, който към този момент е трансфорат в интернационалните политически кръгове в северномакедонски (такъв не съществува в нито една научна подредба!), ще бъде разгласен за диалектна норма на българския език, тъй че ще влезем в Европейски Съюз като някогашни българи с български език... Откажете ли се от генезиса и историята си, отказали ли сте се и от суверенното право на битие. Македонците имат славянски произход и просвета и по никакъв метод не съдържат прабългарски и български детайли.

Така македонската мъка няма край. Това е нещастно, унизително, мъчително, травматично. Гръцката и българската културна надмощие от 19-ти век, която постоянно е имала териториални искания в подтекста, ще бъде осъществена през 21-ви век, с логистиката на световния неолиберализъм и вътрешния (квази) македонски колаборационизъм. Македонската драма ще бъде проваляне на цивилизования свят, в действителност доказателство, че западната цивилизация се срутва. Следователно би трябвало незабавно да се реализира държавен консенсус за преустановяване на всички нелегитимни и нездравословни съглашения и контракти и да стартира още веднъж кротичък и цивилизован развой на идентификация на македонската страна “, сподели Кюлафкова.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР