Ако е необходимо, имаме възможност да евакуираме българите в Украйна,

...
Ако е необходимо, имаме възможност да евакуираме българите в Украйна,
Коментари Харесай

България с предложение да охранява въздушното пространство на РСМ

Ако е належащо, имаме опция да евакуираме българите в Украйна, увери Теодора Генчовска
„ Към момента няма изявено предпочитание за евакуация от българите в Украйна “, разгласи външният министър Теодора Генчовска по време на брифинг.

Плановете за евакуация са обновени, разисквано е с нашите партньорски страни – страните от Европейски Съюз и НАТО, да обезпечат логистика при нужда, посочи тя.

За връзките на България и Северна Македония е значимо, че рестартирахме разговора по политическите тематики и се надяваме всяка секторна политика да реализира съответни резултати, посочи Генчовска. Външните министерства на двете страни са координатори на целия този развой.

България е възобновила предлагането си да охранява въздушното пространство на РСМ и е предложила при предпочитание от страна на югозападната ни съседка и при нужда да евакуираме и северномакедонския екип в Украйна.

Генчовска изчете, че нощес генералният секретар на НАТО е дал брифинг по тематиката с Русия. Идеята е да се продължи разговора в съвета НАТО - Русия за деескалация на напрежението, набелязването на ограничения за понижаване на риска и по-отговорно държание в дейностите на двете страни.

По думите на Генчовска вчерашната полемика в Народното събрание е била доста потребна. Повдигната е доста значима тематика за създаване на лични отбранителни качества на България, с цел да имаме самочувствие като страна-членка на НАТО.
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР