Ако е имало шансове за съставяне на кабинет, нямаше смисъл

...
Ако е имало шансове за съставяне на кабинет, нямаше смисъл
Коментари Харесай

Стойчо Стойчев: Няма ресурс за формиране на мнозинство - върви се към предсрочни избори през март

" Ако е имало шансове за сформиране на кабинет, нямаше смисъл да се бави толкоз процедурата. Предполагам, че това е съветвано с президента. Няма запас за образуване на болшинство - върви се към предварителни избори и те са програмирани да се случат през март ", сподели по Българска национална телевизия социологът Стойчо Стойчев. 
 
Според него логиката на парламентарното ръководство допуска твърди и устойчиви болшинства. Според Стойчо Стойчев кабинетът на президента може да е ефикасен, само че той е ефикасен в сегашната рамка. 
 
" Но с цел да се върви напред е належащо постоянно държавно управление, подкрепено с парламентарно болшинство ", добави специалистът.
 
Той означи, че партийната система се трансформира и даде за образци появите на новите играчи през последните години като Има Такъв Народ, " Изправи се! ", Политическа партия.
 
Стойчев предвижда, че когато се изкристализират и институционализират, партийният живот ще се отпуши. " Такива неща се случват, когато има трансформации на партийните системи ", сподели още той. 
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР