Ако двете управляващи партии са убедени, че трябва да останат

...
Ако двете управляващи партии са убедени, че трябва да останат
Коментари Харесай

Изборите 2 в 1 блъф? ГЕРБ излиза на светло с повече министри в кабинета „Габриел-Денков“ след ротацията

Ако двете ръководещи партии са уверени, че би трябвало да останат дружно и че не трябва да има предварителни избори, Движение за права и свободи не може да ги провокира, сподели проф. Малинов

За да има избори 2 в 1, т.е. предварителни парламентарни дружно с европейските, една от двете политически сили, а точно ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ би трябвало да реши да отиде на избор. Това сподели в „ Тази заран “ по бТВ ръководителят на катедра „ Политология “ в Софийския университет проф. Светослав Малинов.

„ Първо това е коалиция, която е асиметрична, тъй като няма равнопоставеност, само че има безапелационно болшинство в Народното събрание.  За това няма значение какво ще кажат Движение за права и свободи, Българска социалистическа партия, „ Възраждане “. Ако двете ръководещи партии са уверени, че би трябвало да останат дружно и че не трябва да има предварителни избори, Движение за права и свободи не може да ги провокира нито с митинги, нито с други средства. Мнението на действителния водач на придвижването е доста значимо, само че не е решаващо “, разяснява той.

Журналистът Илхан Андай пък сподели, че консенсусната поръчка на всички е да няма избори, което значи, че в идващите дни ще се реализира съгласие и така наречен сглобка ще остане в идващите месеци най-малко до евроизборите. 

Понеже европейските избори са скоро, всяка от обединенията на сглобката се пробва да влезе в тях, с цел да може вероятните вреди да не останат за самата партия, а за „ приятелите “, добави той.

Политическият анализатор Георги Харизанов пък сподели, че „ Продължаваме промяната “ в доста градове не съществува и е топящия се и по-малък сътрудник в обединението ПП-ДБ. „ ГЕРБ е партията с същински партиен живот. Там се работи професионално и в случай че, някой е подготвен за избори, това са хората на Бойко Борисов и Движение за права и свободи “, добави той.

„ Когато тръгваш с блъф против партия, която цялостни зали и структурите й са в кондиция за избори, би трябвало да знаеш какво ще стане, в случай че блъфът ти мине и другата страна го одобри съществено “, акцентира някогашният народен представител. 

Някой момчета не помниха коя е първата политическа мощ, а тя не е „ ПП-ДБ “, добави той.

„ Не мисля, че (б.а. ултиматумът с меморандума) беше блъф. Обстоятелствата принуждават обществото да се замисли за своята продължителност, тъй като преди 8-9 месеца доста малко хора смятаха, че ще се стигне до тази първа ротация. Сега, когато се вижда, че Народното събрание има дълъг живот, би трябвало да се намерения за непоклатимост и първата стъпка е някакво урегулиране на връзките “, разяснява пък професорът. 

Трябва да се направи нещо, с цел да е ясно кой носи политическа отговорност, добави той.

„ Има министри в държавното управление, които се употребяват с доверието на ГЕРБ без да са от тази партия. Няма неприятно в това. За по-голяма непоклатимост, е нужна по-ясна политическа отговорност. Затова съм за увеличението на министрите от ГЕРБ в кабинета “, съобщи Малинов. 

„ Изказването на Делян Пеевски за Христо Иванов беше грозно и той би трябвало да откри някакъв виртуозен метод да се извини на гласоподавателите на ПП-ДБ, тъй като в случай че афектираният счита да сътрудничи с подобен човек доста ще загуби “, добави той.

ПП-ДБ би трябвало да знаят, че фантазията на съперниците им е да се явяват независимо на избори и да се отслабят, сподели още проф. Малинов. 
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР