Ако досега сте свързвали Трансилвания с граф Дракула, време е

...
Ако досега сте свързвали Трансилвания с граф Дракула, време е
Коментари Харесай

Крал Чарлз III има къща в Трансилвания, която всеки може да наеме само срещу 157 евро на вечер

Ако до момента сте свързвали Трансилвания с граф Дракула, време е да допълните визиите си и да включите в картинката новия крал на Англия - Чарлз III. Оказва се, че през 2006 година той е купил парцел в Румъния, който включва къща, гора, поляна докъдето взорът ви стига и занаятчийска работилница, написа Time Out.

Имотът на английския крал се намира в долината Залан и е прочут като къща за посетители Zalán или Къщата за посетители на принца на Уелс. Смята се, че в миналото той е бил благосъстоятелност на трансилванските предшественици на Чарлз.

Вълнуващото в къщата за посетители Zalán е, че може да я наемете и да извършите още по-запомняща се екскрузията ви до замъка на Дракула. Както сами може да предположите, тя е превъзходно обзаведена и ще ви приближи до визиите на една кралска персона за къща в провинцията. С положително усещане ще останете и от покрайнините й.

Мястото впечатлява с голяма цветна поляна, дребна гора и център за образование на локални занаятчии. Докато се разхождате измежду природата, може да се натъкнете на редки типове орхидеи, само че и на мечки.

Настаняването в трансилванската къща на крал Чарлз III е наслаждение, което няма да ви излезе скъпо. Цените стартират от 157 евро на нощ, като всички доходи постъпват във фондацията на принца в Румъния.

Докато се наслаждавате на природата в северната ни съседка, не пропускайте опцията да опитате от локалната кухня. Тук всички съставки са отгледани с грижа и внимание. Мнозина ще оценят високо székely köményes (местна ракия).

Къщата за посетители предлага още еднодневни екскурзии и обиколки до пещери, конна езда, бране на цветя и дърворезба. С други думи, наподобява като много ужасно място за запознаване с трансилванската просвета и природа.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР