Ако допреди 12 месеца цивилизованият западен свят не вярваше, че

...
Ако допреди 12 месеца цивилизованият западен свят не вярваше, че
Коментари Харесай

Борисов за войната в Украйна: Пред България няма друг избор освен да застане от правилната страна на историята

" Ако допреди 12 месеца цивилизованият западен свят не вярваше, че е допустима война на територията на Стария континент, то през днешния ден не можем да повярваме до каква степен е кадърен да стигне един деспот като Путин, в устрема си към съсипия ", написа водачът на ГЕРБ Бойко Борисов в профила си във Фейсбук.

" Още при започване на съветската експанзия, ние от ГЕРБ бяхме първите, които поискахме даване на 100% всеобхватна помощ за Украйна, в това число и военна. Въпреки дейната опозиция на тогавашното боязливо и колебливо постоянно държавно управление на Кирил Петков, нашата парламентарна група съумя да създаде и одобри законопроект, с който да задължи Министерския съвет да даде военна и военно-техническа помощ на Украйна, която към този момент е реалност ", написа той, представен от БНР.

По думите му, в този момент пред България няма различен избор с изключение на да застане от вярната страна на историята.

" Събитията, които се случват на едвам 400 км. от границите ни са добър мотив да се замислим какво съставляват категории като сигурност и непоклатимост, които в дни на разцвет одобряваме за даденост, само че една бърза " смяна " е в положение да унищожи за дни. България би трябвало да продължи да оказва помощ на другарска Украйна. Българите би трябвало да помогнем на България ", упорства Бойко Борисов.

Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР