Ако Доналд Тръмп спечели президентските избори в САЩ, първото, което

...
Ако Доналд Тръмп спечели президентските избори в САЩ, първото, което
Коментари Харесай

Росен Плевнелиев: Ако Тръмп спечели, първо ще отиде в Москва да легитимира руската агресия

Ако Доналд Тръмп завоюва президентските избори в Съединени американски щати, първото, което ще направи, е да отице в Москва и да подпише сепаративно съглашение, което ще официализира съветската експанзия и ще създаде замразен спор. Това съобщи президентът Росен Плевнелиев (2012-1017) в изявление за бТВ.

По думите му, Европа ще бъде „ разрушена и разграничена “, ще бъде в доста тежка обстановка.

„ Путин ще получи премия за хилядите избити и унищожена Украйна. Ще би трябвало да си зададем въпроса кой ще бъде идващият (нападнат – б.р.). “ – уточни той.

„ Ако републиканците излъчат президент, ни чака голяма драма, Америка ще допусне най-голямата си неточност. “ - безапелационен е Плевнелиев.

По думите му, ще се окаже, че Америка не е схванала, че не може да е велика сама по себе си, а дружно с сътрудниците и съдружниците си.

Според него би трябвало да се усили натискът върху Путин посредством основаването на интернационален арбитражен съд по сходство на нюрнбергския, както предлага Англия. Ако в границите на няколко месеца Русия бъде наказана да овъзмезди Украйна за нанесените вреди, които се правят оценка на 500 милиарда $, украинската страна ще може да развие военната си промишленост до степен, която би разрешила да се оправи с съветската експанзия.

Експрезидентът разяснява и войната в Газа.

Той акцентира, че при борба против терористи „ няма приблизително състояние “ – или Израел ще победи „ Хамас “, или „ Хамас “ ще победи Израел.

Плевнелиев очерта три наложителни условия за победа над терористите и реализиране на мир: да бъде разрушена цялата военна инфраструктура на „ Хамас “, всички заложници да бъдат освободени и палестинските законни управляващи да поемат ръководството.

Той подсети за стрелбата на терористите от „ Хамас “ против цивилни палестинци – с цел да им попречат да се изтеглят и да ги употребяват като жив щит.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР