Ако домът имаше сърце, то щеше да е в дневната.

...
Ако домът имаше сърце, то щеше да е в дневната.
Коментари Харесай

4 вдъхновяващи съвета за по-уютна всекидневна

Ако домът имаше сърце, то щеше да е в дневната. Тази мултифункционална стая е мястото, където си почивате на дивана след дългия работен ден, водите вълнуващи диалози с околните си за огромния свят на открито и още по-големия свят вътре във вас, празнувате с другари, гледате телевизия, играете с децата на дженга или туистър или просто си лежите върху мекия килим, до момента в който домашният любим нетърпеливо ви побутва с лапа, напомняйки, че е време за вечеря.

Когато пристигна време за обзавеждане или реставрация на дневната, има няколко неща, с които е нужно да се съобразите, за извършите помещението по-уютно и по-удобно.

Вашият персонален начин на живот би трябвало да е водещ при обзавеждане на всекидневната. Дали предпочитате вечерите пред тв приемника или с книга в ръка е решаващо при избора на вярната за вас мека мебел и холна секция. Дали обичате огромните компании или търсите усамотението е от голяма важност, с цел да заложите на вярната аранжировка, конфигурации и материи. За практикуващите йога или пилатес всекидневната може да се трансформира в мястото за дълги и релаксиращи практики, само че всичко това би трябвало да премислите авансово, преди да започнете с обзавеждането и пазаруването на мебели и аксесоари.

Размерът на стаята е основен при избора на . Ако е пристигнал миг за промяна на остарелия голям диван, мислете да го замените с по-малък в комплект с канапе или с добавка табуретка. Оставете повече свободно пространство и не препълвайте помещението с нищо ненужно и тежко. Това ще ви даде чувството за шир и лекост. Същото се отнася и за холните секции – разчупените конфигурации, олекотените форми и актуалните дизайнерски решения освен ще освежат образа на дневната ви, само че и ще отворят място за нови чувства и прекарвания.

 d iStock/ Getty images/ Freepikd

Цветовата гама на мебелите и аксесоарите би трябвало да е съобразена с останалите цветове – на подовите повърхности и на стените. Това не значи безусловно да изберете все неутрални палитри. Канапето и фотьойлът могат да са в тревисто зелено, морско синьо, цвят „ горчица “ или кадифено кафяво. Разбира се, в съразмерен контрастност с пастелните тонове на стените и във функционална естетика с модернистичните решения за холна и помощни маси. Цветовете, материите и формите би трябвало да са координирани между тях, с цел да бъде по-приятен и по-комфортен всеки момент, прекаран във всекидневната.

 d iStock/ Getty images/ Freepik

Мислете дълготрайно , когато обзавеждате и реновирате дневната. Това значи да търсите качеството, което ще обезпечи по-дълъг живот на мебелите ви, повече равнодушие за вас, а и в последна сметка ще ви излезе по-евтино. Мебели Виденов са българската марка, която предлага богато многообразие от мека мебел и секции за обзавеждане на дневната. Качествени материали и направа, модерни и изобретателни дизайнерски решения, модели с разнообразни стилове – всички създадени, с цел да задоволят взискателния и придирчив усет на клиентите и да донесат повече комфорт и уют в българските домове. В момента продуктите за обзавеждане на дневната в онлайн магазина на мебели Виденов са с промоционални отстъпки от 40%, които важат както за меката мебел, по този начин и за холните секции и гарнитури.

За заключителен щрих при декорацията на дневната Мебели Виденов сътвориха и категорията . В нея са селектирани аксесоари за дома като осветителни тела, картини, декоративни възглавници, свещи, часовници и статуетки, които ще придадат комплектност на всяка реставрация и ще изпълнят дневната с повече хубост, несравним фасон и сексапил.
Източник: edna.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР