Ако до понеделник, 17 декември, не бъде сменена мантинелата при

...
Ако до понеделник, 17 декември, не бъде сменена мантинелата при
Коментари Харесай

НПО се закани да оправи мантинелата при Своге, след като държавата не иска

Ако до понеделник, 17 декември, не бъде заменена мантинелата при Своге, ще я сменим ние, уповавам се да ни поддържат и жители . Това съобщи Диана Русинова, която е представител на неправителствената организация Институт за пътна сигурност (ИПБ).
Русинова подсети, че НПО-то към този момент е поискало от основния прокурор Сотир Цацаров да се намеси, тъй като в този момент оправданието да няма нова еластична мантинела е течащото разследване. Как за пробите от асфалта не им попречи, попита Русинова. Тя добави пред Нова телевизия, че АПИ е сменила 10 метра от мантинелата, което не е целия проблематичен сектор, а ИПБ ще излезе в допълнение със мнение дали замененото оборудване дава отговор на норматива.
Същевременно зам.-кметът на Своге Валентин Михайлов за следващ път отхвърли, че общината има обвързване да прави нещо по и за мантинелата. И подсети, че " персонално ръководителят на АПИ Дончо Атанасов " поел ангажимент за промяна на мантинелата. На въпрос на Нова телевизия за какво тогава АПИ показва Община Своге като виновна за оборудването, Михайлов отговори, че към този момент е коментирал тематиката. Винаги сме работили дейно с държавните институции, по тази причина желая да ги помоля да свършим работата и да не приказваме за мантинелата, а да обърнем внимание на другите рискови сектори в Искърското дефиле.
Припомнено беше, че Дончо Атанасов е поел заричане за ремонт на мантинелата при последната среща с жители на Своге и Мая Манолова, въпреки да не било работа на АПИ, само че когато бил потърсен неотдавна с въпрос какво става, отговорът бил – ами има планове.
Припомняме, че въпросната мантинела не съумя да удържи рейс с доста възрастни хора, връщащи се от екскурзия. Загинаха 20 души, към този момент правосъдна отговорност се търси единствено от водача Григор Григоров, въпреки че АПИ си призна, че 360 метра от пътя край Своге не отговарял на условията.
Прост извод, който се постанова, е, че по-лесно се сменят трима министри, в сравнение с една мантинела , заключи водещата на утринния блок на Нова телевизия Аделина Радева.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР