Ако до 30 септември България не успее да затвори т.

...
Ако до 30 септември България не успее да затвори т.
Коментари Харесай

България е заплашена от глоба от осемцифрена сума в евро заради сметища


Ако до 30 септември България не успее да затвори така наречен остарели сметища се чака глоба в осем цифрена сума в евро - най-малко 10 млн. евро. Става въпрос за рекултивацията на 8 сметища, които към този момент не се употребяват. Това съобщи пред БТВ служебният министър на екологията Росица Карамфилова.

Карамфилова счита, че има късмет да не се стигне до санкция, тъй като дружно с локалните управляващи са направени графици за това, което би трябвало да се свърши всеки ден.
 Защо Полша ще би трябвало да заплаща по половин милион евро дневно санкция на Европейски Съюз?
Защо Полша ще би трябвало да заплаща по половин милион евро дневно санкция на Европейски Съюз?

След решение на Върховния съд на съюза

Служебният министър посочи, че ще концентрира работата си върху 3 от 16-те наказателни процедури, които са задействани от Европа против България.

Тя добави, че е осведомена с проблема за какво е затворен Топлоелектрическа централа " Брикел ", като главният проблем е изпускането на неорганизирани излъчвания.

" Пуши отвред и това е безусловно нарушаване ", уточни Карамфилова. Спрени са и двата последни енергийни котли на Топлоелектрическа централа " Брикел ". Тя увери още, че са наети лица, които да наблюдават за реда при Рилските езера.
 Германия наложи рекордна санкция на YouTube поради цензура
Германия наложи рекордна санкция на YouTube поради цензура

Платформата ще би трябвало да заплати 100 хиляди евро

По отношение на Автомагистрала " Струма ", Карамфилова изясни, че това, което е основно е, че Европейска комисия чака от нас да съобразим оценката за съгласуемост и екооценката за автомагистралата. С последните си решения предходният екоминистър приключва две от капиталовите планове. На този стадий стоят и други благоприятни условия за Автомагистрала " Струма ", добави тя.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР