Ако до 19 август служебното правителство не потвърди офертата, това

...
Ако до 19 август служебното правителство не потвърди офертата, това
Коментари Харесай

Кирил Петков: Риск е да не се потвърдят седемте танкера

Ако до 19 август служебното държавно управление не удостовери офертата, това е риск. Голям риск е да не се заключат октомврийския и ноемврийския транспортен съд. Категоричен в тази теза бе някогашният министър председател Кирил Петков в студиото на Нова телевизия.

Той уточни, че държавното управление му е оставила обвързваща оферта, което е най-хубавият вид, в това число и компания, която е била готово да отстъпи слота си за октомври и ноември. Дори и служебното държавно управление да би трябвало да обезпечава другите пет слота, природният газ ще се оскъпи с не повече от 10 $, т.е. седемте танкера ще са с 20 $ под пазарната цена в Европа по днешни цени. И най-важното - доставките ще са сигурни, настоя Кирил Петков.

Той недоумява какво пречи на служебното държавно управление да го направи. Щом той за две седмици след прекъсването на съветския газ е съумял да откри два слота за първите два танкера полутечен газ.

Не цената, а сигурността на доставките на газ и нефт е главното, към което би трябвало да се стремят българските управляващи, настоя Петков. Именно " Газпром " се е потвърдил като нерешителен снабдител. Дори и да пусне газа през септември, какво ни подсигурява, че ще имаме газ през октомври или ноември при започване на отоплителния сезон.

Дори и да приемем схемата за заплащане в рубли и да вършим като Германия, то и на Германия " Газпром " спря газа, обори тезата за европейската скица.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР