Ако до 18 ноември не получим отговор на искането ни

...
Ако до 18 ноември не получим отговор на искането ни
Коментари Харесай

Елена Йончева засегна супер успели бизнесмени строители! Искат оставката й и на още петима депутати, започват протести от 18 ноември?

Ако до 18 ноември не получим отговор на настояването ни за оставки на депутати, ще стартираме цивилен митинги. Това сподели в утринния блок на Българска национална телевизия изпълнителният шеф на Камарата на строителите в България инж. Мирослав Мазнев.
В настояването на Българска социалистическа партия за самостоятелна експертиза за качеството на строителството на автомагистралите „ Тракия “, „ Хемус “, „ Струма “ и „ Марица “, виждаме следващите популистки придвижвания, добави той.

От строителния отрасъл оповестиха, че това е удар по реномето на българските строители. В декларация те оповестиха, че желаят оставките на Елена Йончева, Георги Михайлов, Крум Зарков, Георги Свиленски и Христо Проданов. Строителите заплашиха, че ще стачкуват и ще попречат на петимата депутати да влизат в Народното събрание.

„ Тези автомагистрали са финансирани по европейски стратегии. Има институции от Европа, които са направлявали строителството. Възможно е и да има пропуски, само че обектите са приключени и са с нужното качество. Те дават отговор на законовите условия “, съобщи инж. Мазнев.
„ Всички политици сътвориха една атмосфера на неустановеност. Те нагнетяват проблеми, които не е потвърдено, че съществуват. Хвърлиха се обиди към българските строители, че са корумпирани и че са убийци. Това сътвори огромно напрежение и вследствие на това Европа може да се усеща несигурна за своите средства и да спре финансирането “, предизвести той.

„ Не може да допуснем в българския парламент да работят политици срещу България, които споделят, че в страната ни няма способни инженери, липсват положителни строители и лаборанти. Нормално ли е да се слагат по подобен метод въпросите? “, попита шефът на строителната камера.
„ Превръщат ни в заложници. 250 000 души може да останат без работа “, добави той.
„ Ние сме подготвени да спомагаме всеки, който е направил неточност, да си понесе отговорността. В Народното събрание обаче би трябвало да има хора, които желаят България да върви напред “, сподели още инж. Мазнев.

Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР