Ако до 12 часа в понеделник ПП-ДБ имат желание да

...
Ако до 12 часа в понеделник ПП-ДБ имат желание да
Коментари Харесай

Мария Габриел: Ще върна празен мандат, ако ПП-ДБ нямат желание да споделят властта

Ако до 12 часа в понеделник ПП-ДБ имат предпочитание да споделят властта, тогава може да приказваме. Ако ли не, връщаме мандата и държавно управление с този мандат няма да има. Това сподели Мария Габриел от преговорният екип на ГЕРБ на извънреден  брифинг.

" Още след първия кръг договаряния стана ясно, че с ПП-ДБ имаме общи точки, само че и разлики. България има потребност от непоклатимост , само че тя би трябвало да се гради на общи правила и споделена отговорност - пълен мандат, ясни цели, равнопоставеност в ръководството. Спорове за регулатори, правосъдна промяна, битка с корупцията ние нямаме . Имаме фундаментални разлики в това ГЕРБ да бъде пълновръстен сътрудник. За нас разногласието е, че първата политическа партия (ГЕРБ) би трябвало да бъде равнопоставена в ръководството ", съобщи тя.

" Днес предложихме да бъде гласуван съставът на настоящето държавно управление единствено с ротация на премиера и на вицепремиера, да има опция за промяна на министри - това беше изрично отхвърлено.  Затова на този стадий ние оставаме твърди в линията ни за ръководството на страната. Ще върна празен мандат ", безапелационна бе Габриел.

В преговорния екип на ГЕРБ, разгласен от водача на партията Бойко Борисов, са вицепремиерът и министър на външните работи в оставка Мария Габриел, Теменужка Петкова, Деница Сачева и Рая Назарян, заместник-председатели на парламентарната група на ГЕРБ-СДС.

Извънредният брифинг в централата на ГЕРБ-СДС се случва часове преди президентът Румен Радев да  връчи на ГЕРБ-СДС  мандата  за сформиране на държавно управление .

Очаквайте детайлности!

Всеки миг е значим! Последвайте ни в  и , с цел да сте в крайник с тематиките на деня
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР