Ако до 10 дни не започнем с настройките на машините,

...
Ако до 10 дни не започнем с настройките на машините,
Коментари Харесай

Експерт: Ако до дни не започнем с настройките на машините, изборите ще са в риск

Ако до 10 дни не стартираме с настройките на машините, изборите ще са в риск. Това сподели пред бТВ специалистът по кибер сигурност Ясен Танев.

Около 12 000 машини би трябвало да се приготвят за вота през октомври и за това ще е нужно време и запас, изясни специалистът.

" Трябва да се намерения за консумативи, хартии, флашки. Машините са в действителност сигурни, само че изискват комплициран развой на подготовка, който лишава време и старания ", разяснява Танев.

По думите му в случай че се случи нещо с машинния избор, ще би трябвало да се мине на книжен, само че това няма да е законосъобразно.

Експертът изясни и че машините са комплицирани за хакване.

" Тостерът в кухнята може да се хакне по-лесно от машините. Самата машина е предпазена с криптография, значи идеална композиция от ключове, които подсигуряват, че нищо, което не е удостоверено - значи, че е тествано и подсигурява метод на работа, не може да работи върху машините. А също така машините са разкачени от всякаква среда и всичките им портове за достъп са затворени, тъй че никой не може да им въздейства “, сподели още специалистът.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР