Ако днес се проведат парламентарни избори ГЕРБ ще получи подкрепа

...
Ако днес се проведат парламентарни избори ГЕРБ ще получи подкрепа
Коментари Харесай

Маркет линкс: ГЕРБ пак печелят изборите, въпреки че масата от хората не одобрява Борисов

Ако през днешния ден се проведат парламентарни избори ГЕРБ ще получи поддръжка от 23,6% от гласуващите българи, ПП-ДБ - 17,5 на 100. Трета ще е Движение за права и свободи с 12,4%, следва Възраждане с 11,1 и Българска социалистическа партия със 7,9 на 100. Има Такъв Народ с 2,8% доста евентуално няма да влезе в последващо Народно заседание, съобщи Трибюн.

Има по-силно изразена битка за трето място, сподели социологът Добромир Жевков от „ Маркет Линкс “ по bTV. Данните са от изследване, финансирано и осъществено взаимно от bTV и „ Маркет ЛИНКС “ измежду 1032 лица от 26 септември до 8 октомври.

Според социолога обстановката може да се промени след локалния избор и да се случат разбърквания

„ Разликата сред ГЕРБ и ПП-ДБ леко се усилва, само че остава в постоянни граници. „ Левицата “ остава под линия, Има Такъв Народ също се колебае, поддържа равнище към 4%. При Движение за права и свободи не чакаме и не следим основна динамичност, както и при останалите политически сили “, изясни той.

На най-високо доверие се радва Румен Радев, само че съгласно социаолога това се дължи не толкоз на повишеното утвърждение към него, а на намаляването на отрицателното отношение.

С висока степен на отрицание са водачът на ГЕРБ Бойко Борисов и министър председателят Николай Денков.

Според изследването най-голямо е недоверието към Народното събрание – 63%. Следват съдът и прокуратурата с 59% и 58%. На четвърто място е държавното управление с 53% незадоволство.

Данните са от национално изследване, финансирано и осъществено взаимно от bTV и „ Маркет ЛИНКС “, извършено измежду 1032 лица над 18 година в страната в интервала 26 септември – 8 октомври 2023 година по методите на директно персонално изявление и онлайн анкета.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР