Ако днес по някакъв начин някой си позволява да ни

...
Ако днес по някакъв начин някой си позволява да ни
Коментари Харесай

ГЕРБ-СДС: България няма да позволи да е сравнявана с най-вероломните агресори

Ако през днешния ден по някакъв метод някой си разрешава да ни съпоставя с Руската федерация, то ние би трябвало доста съществено да му обърнем внимание и да отправим предизвестие, само че това предизвестие би трябвало да бъде и към нас самите, тъй като в нашите ръце е инструментариумът, посредством който можем да се оправим и да изправим тази неправда, съобщи в декларация от името на ПГ на ГЕРБ-СДС Георг Георгиев.

В  изявление, излъчено онлайн в интернет канала на държавното управление на Република Северна Македония, по време на четвъртата среща на върха на Съвета на Европа в Рейкявик премиерът на РСМ Димитър Ковачевски заяви, че „ дискурсът, употребен от България към Северна Македония, за жалост е доста сходен на дискурса, употребен от Руската федерация към Украйна “.

Не единствено цинично, само че бих го нарекъл и безочливо такова отношение към страна, която последните 30 години е направила всичко допустимо, с цел да издига освен своя престиж, само че и този на своите съседи, уточни Георгиев. Той подсети, че през 1991 година България е първата страна, признала публично РСМ с тогавашното ѝ конституционно име Република Македония. С това желая да припомня, че България в никакъв случай не е имала, предявявала и не е показвала искания към идентичността и към метода, по който ще се споделя тази страна за разлика от други, посочи той.

Можем да покажем, че България е страната, която няма да разреши нейни жители да бъдат бити, няма да разреши да бъде сравнявана с „ най-вероломните агресори на нашето време “, можем да покажем, че България е страната, която извършва своите интернационалните задължения, акцентира депутатът.

В последна смета и тези, които зоват себе си най-патриотично, тези, които приканват останалите да се държат като тях, пробвайки се да служат като модел на подражателство в смисъл на национално съзнание и самочувствие, би трябвало да схванат на каква висота стоят единствено от обстоятелството, че се намират в тази зала, изиска Георг Георгиев. И аз се надявам, че прегледът на нашите двустранни връзки с РСМ от 1992 година до през днешния ден, вложенията, които сме създали тази страна да тръгне по пътя на евроинтеграцията,  НАТО, ще бъде осмислен, само че от българска позиция, посочи Георг Георгиев. Защото, по думите му, България е Европа и Европа е България. 

Депутатът се обърна и към РСМ – европейската ви интеграция не е наша самоцел, това е методът, по който можем да скрепим и да покажем, че сме цивилизовани, прогресивни страни, които ще се еманципират от този „ ненавиждан метод на говорене “, който следим последните месеци от страна на нашите западни съседи, 
Георгиев напомни и контракта за другарство и добросъседство.

Стигнахме до време, когато можем да се поздравим, че сред България и РСМ строи мост, по който могат да се развиват стопански и политически взаимоотношения, които обаче нашата вътрешна неустойчивост докара до миг на безспорен раздор, до миг, в който българи да бъдат пребивани до гибел единствено поради своята национална еднаквост, до миг, в който България да бъде сравнявана с „ най-големия агресор на нашето време “, сподели още Георг Георгиев. Това е и време, в което ние следва да се замислим съществено от кое място тръгнахме и къде и до какво докара нашата интернационална политика и дипломация поради „ насипното положение “, в което се намира нашата вътрешна политика, считат от ГЕРБ-СДС.

Постигнатото от  няколко държавни управления на ГЕРБ, което откри своя максимален подем сред 2017-2021 година, сега е погубено от една вътрешна безнаказаност, която обаче ние можем да изправим, уточни Георгиев. Безотговорност, която може да откри решение в единението на тази зала и излъчването на ново, устойчиво държавно управление, което да върне дипломацията и интернационалната политика във фокуса или там, където ѝ е мястото – да служи на българския народен интерес, изясни той. 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР