Ако днес ме питате коя партия в Бългория заслужава най-много

...
Ако днес ме питате коя партия в Бългория заслужава най-много
Коментари Харесай

Илхан Кючюк: ДПС е държавотворната партия, в нея редом могат да бъдат мюсюлмани и християни

" Ако през днешния ден ме питате коя партия в Бългория заслужава най-вече до личното й знаме, до знамето на Движение за права и свободи да стои и знамето на България и на Европейски Съюз, отговорът е  изрично явен и той е тук - Движение за права и свободи ".

Това сподели в прочувствено слово съпрезидентът на АЛДЕ Илхан Кючек пред възпоменателния протест на Тюркян чешма в кирковското село Могиляне по случай 39-тата годишнина от трагичните събития, белязали т.нар.възродителен развой.

 

“Ние ще продъжаваме да се борим и да отстояваме човешките права и свободи, без значение къде се потъпкват те, тъй като имаме историческия урок, че в случай че не приказваме за това, историята ще по повтори като фарс.

Не желая да ми изясняват, че Движение за права и свободи още веднъж инспирира история, че Движение за права и свободи фабрикува исторически обстоятелства - не, ние има политическото,  и морално право да приказваме за човешките права и свободи в техните разнообразни измерения, тъй като в 21 век, векът в който човешките права и свободи би трябвала да бъдат на най-високо място, демокрацията върховенството на правото да бъдат най-защитени, през днешния ден те най-вече се нарушават ”, посочи Кючюк и даде образци с потъпкването на човешките права по света: Китай,Украйна, Газа.

 

“Всичко това прави отговорността на Движение за права и свободи още по-голяма - да защитим реализирано до момента дружно, да си напомним, че само и единствено с групова памет ние може да се преборим с тоталитарните режими. Само тогава моделът на доктор Ахмед Доган може да бъде развъртян в цялост и в България, и в Западните Балкани и напълно в планетарен проект ”, акцентира Илхан Кючюк.

 

" Защото, всички ни го признават това - през днешния ден Движение за права и свободи е повсеместен бранителя на човешките права и свободи. Заслужили сме го този престиж, той е утвърден. Не инцидентно се ангажираме в лицето на господин Пеевски в парламентарната група и с нашата дейна роля в Европарламента да издигнем тематиката “Шенген ”, тематиката “еврозона ” в държавни цели.

 

Движение за права и свободи постоянно е била държавотворна партия и ще продължаваме по този начин да построяваме нашето бъдеще в името само че националното достолепие и добруването на всички български жители ", посочи Кючюк.

 

“И през днешния ден в тази група на Движение за права и свободи може да застанат християни и мюсюлмани и аз като български турчин, мохамеданин, желая да благопожелавам на всички мои братя християни  Коледа! 

Желая ви здраве благополучие и постоянно да съхраним този неповторим етнически модел на взаимното общуване, тъй като това е нещото, от което през днешния ден се нуждае България. А светът - светът се нуждае от мир, съобщи в умозаключение Илхан Кючек и цитира думите на Кемал Ататюрк: “Мир по света мира в родината преди този момент! ”  

Нека да си пожелаем 2024 година да бъде годината на мра, приключи Кючюк под бурни овации на голямото голям брой пред Тюркян чешма.

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР