Ако днес беше жив, холивудският ас Марлон Брандо щеше да

...
Ако днес беше жив, холивудският ас Марлон Брандо щеше да
Коментари Харесай

Кръстникът от Небраска: малко известни и твърде любопитни факти за Марлон Брандо

Ако през днешния ден беше жив, холивудският ас Марлон Брандо щеше да навърши 94 години.

Роден на 3 април 1924 година в Омаха, щата Небраска (САЩ), Марлон е считан за един от най-знаменитите кино актьори на своето време.

 mb

Носител е на три награди на филмовата академия на Съединени американски щати за Най-добра мъжка роля във филмите „ На кея “ (1954), „ Кръстникът “ (1972) и за цялостна кариера. Също по този начин е собственик на редица други почетни оценки, измежду които - награди "Еми ", "Златен глобус ", БАФТА и други Той е подложен на четвърто място измежду 100-те най-велики артисти на всички времена от Американския кино институт.

 mb

Брандо също така е и прочут деятел, като показва отношение по значими политически и обществени проблеми като американските цивилен права и преместванията на американските индианци.

Брандо е женен два пъти и има осем деца – наследник от първата си брачна половинка, двама сина и две дъщери от втората си жена, както и още една щерка и двама сина от домашната си прислужница, с която има дългогодишна връзка.

Отива си от този свят на 1 юли 2004 година

 mb

Ето 10 малко известни и прекомерно любопитни обстоятелства за артиста:

1. Марлон Брандо е имал два известни прякора през годините. Това са имената Бъд и Мистър Мъмбълс. Второто му название е измислено от самия Франк Синатра.

2. Преди да стане артист, Брандо е бил пиколо на асансьор в повсеместен магазин в продължение на четири години.

 mb

3. По време на изявление с Лари Кинг в едноименното вечерно шоу Марлон Брандо целува водещия по устата. Годината е 1995-а, а реакциите са бурни.

4. Марлон Брандо непрекъснато отхвърля да научи репликите си и импровизира пред камера, с цел да прокара собствен авторски почерк в лентите, в които се снима.

 mb

5. В юношеските си години Брандо е бил гонен от занятия, тъй като е карал мотоциклет из коридорите на учебното заведение.

6. Приживе холивудският ас има остров, който се намира в Тихия океан.

 mb

7. През 1965 година Марлон Брандо получава своя звезда на Алеята на славата в Холивуд.

8. Едни от най-близките звездни другари на Брандо са починалата към този момент Елизабет Тейлър и Ричард Бъртън. Самият Бъртън постоянно споделя за Марлон, че е извънредно образован човек, само че славата и парите са го споходили прекомерно бързо и на младини.

 mb

9. Един от синовете на Марлон Брандо – Мико, е бил телохранител на Майкъл Джаксън. Брандо и Джаксън са имали мощна другарска връзка през годините.

10. Биографията му, оповестена през 1976 година от Гару Кери, включва следния откъс на Брандо: "Хомосексуалността е толкоз на мода, че към този момент не е вест. Както огромен брой мъже, по този начин и аз съм имал хомосексуални случки, от които не се срамя. "

 mb
Източник: edna.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР