Ако диалог означава да признаем Косово - тогава благодаря, довиждане!

...
Ако диалог означава да признаем Косово - тогава благодаря, довиждане!
Коментари Харесай

Сърбия няма да признае Косово, отсече Вучич

Ако разговор значи да признаем Косово - тогава благодаря, сбогом! Ако някой счита, че може да получи всичко, а различен нищо, то това е неверен метод и няма да докара до нищо положително. Това съобщи сръбският президент Александър Вучич, представен от B92.

Запитан склонна ли е Прищина към отстъпки, той съобщи, че не може да приказва от непознато име, като предложи на медиите да попитат косовския президент в коридорите на форума в Давос.

В момента той е на посещаване в Косово единствено няколко дни след убийството на сръбски политик в Косовска Митровица. Той се поклони на гроба на Оливер Иванович и сложи венец.

Вучич съобщи, че не схваща за какво Прищина е приела единствено предлагането за продан на информация по случая, само че изрази убеденост, че убийците ще бъдат открити.

 Сръбският президент е на посещаване в Косово
Сръбският президент е на посещаване в Косово

Визитата на Вучич е проведена единствено няколко дни след убийството

Косовският президент Хашим Тачи разгласи, че разговор сред двете страни има смисъл единствено, в случай че Белград признае без значение Косово.

Сърбия не би трябвало да попречва приемането на страната в Организация на обединените нации в края на този развой, настоя още той.

Държавният глава е уверен , че най-после признаването ще бъде реалност.

Двамата президенти се срещнаха на форума в Давос и разискаха продължаването на разговора.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР