Ако Денков и Габриел се разберат, ако не се разберат

...
Ако Денков и Габриел се разберат, ако не се разберат
Коментари Харесай

Борисов: Денков и Габриел ако не се разберат, няма да има ротация

" Ако Денков и Габриел се схванат, в случай че не се схванат - няма да има ротация ",това разгласи през днешния ден Борисов в коридорите на Народното събрание в отговор на въпрос чий ще е външният минстър след ротацията.

 

" Ако Денков и Габриел се схванат, ще ви го кажем. Ако не се схванат - имаме явен проект ", изясни още Борисов. " Ако не се схванат - няма ротация ",добави той.

 

" Въпросът е да не се стигне до цугцванг. Или до обстановка, в който всеки шах ще се окаже неверен. За нас министрите са по-скоро дами и офицери ", сподели още водачът на ГЕРБ във връзка думите на президента Румен Радев, който дефинира министрите като пешки.  " Дрязгите около идната ротация оставят усещане, че в действителност няма толкоз огромно значение кои ще бъдат пешките на властовата дъска в ролята на министри, тъй като решенията се взимат от други хора на друго място ", съобщи в неделя президентът.

 

" Не съм за промяната на министър Кирил Вътев. При земеделците има разделяне и километрични описи с претенции ", изясни още Борисов.

 

" До мен не е пристигнал още Законът за електронните известия. Не им чета на Политическа партия уеб страницата. Ако има сходно нещо, мога да подсигурявам от страна на нашите 69 депутати, че няма да позволим цензура ", акцентира водачът на ГЕРБ.

 

.Официално знам за 18, сподели Борисов по отношение на полета с от Австрия с лица, регистрирани като претенденти за интернационална протекция в България. „ Преди три години такава информация не можеше да има. Ще си платим тези години целият народ. Когато аз управлявах България, подобен аероплан нямаше да може да пристигна и това нямаше да се случва ", разяснява той и добави, че " нищо съдбовно няма ". " Министерство на вътрешните работи работи доста по-добре и „ Гранична полиция " дава доста по-добри резултати и това го знам от сътрудниците извън ", добави той.

 

Припомняме, през вчерашния ден министър председателят Денков съобщи, че " Въпросът по отношение на името на идващия външен министър не е решен, само че преговорите  с Мария Габриел за бъдещия ротационен кабинет не престават без напрежение ".

 

Едновременно с това Денков акцентира, че не е трансформирал позицията си Политическа партия да желаят Външно министерство, което за тях е значимо, с цел да може " всеки от нас да продължи да има контакт с външните сътрудници, с цел да може, когато има полемика, да се чуват съответните отзиви ".

 

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР