Ако „Демократична България“ има кандидат за президент, ще го обяви

...
Ако „Демократична България“ има кандидат за президент, ще го обяви
Коментари Харесай

Христо Иванов: Трябва да имаме кандидат за президент, ще го обявим в последния законов срок

Ако „ Демократична България “ има претендент за президент, ще го разгласи в последния миг. Няма алтернатива да подкрепим Румен Радев. Това съобщи пред „ Свободна Европа “ съпредседателят на „ Демократична България “ Христо Иванов.
„ Политическа партия „ Продължаваме промяната “, която без значение от това, което си приказваме, в положителния смисъл е наш директен съперник за избрани електорални територии. Това е нещо, което ние одобряваме като действителност “, сподели още той.

„ Трябва да имаме претендент за президент и той трябваше да бъде изкаран колкото се може по-рано. Само, че се оказа, че имаме невиждана обстановка, в която се съвместяват парламентарни и президентски избори. При нея хора, които биха дали своят вот за нас на парламентарните избори, биха дали своят вот за Радев. Искаме да можем да убедим хората да гласоподават за „ Демократична България “ и нейната парламентарна листа. Междувременно, като се изключи че се появи това съвместяване сред двата вида избори, се появи и „ Продължаваме промяната “, която без значение от това, което си приказваме, в положителния смисъл е наш директен съперник за избрани електорални територии. Това е нещо, което ние одобряваме като действителност “, изясни Иванов.

„ Отнасяхме се съществено към това, че с третия мандат трябваше да има държавно управление в предходния парламент. След това имаше един интервал, в който не беше ясна датата за изборите и какви са тъкмо желанията на Асен и Кирил и по тази причина политическата картина се оформяше много постепенно “, добави той.

" Обсъждаме най-различни благоприятни условия и водим сериозна полемика в съдружните органи, само че няма да е вярно да разгласявам каквото и да е преди да е взето някакво дефинитивно решение “, безапелационен бе Христо Иванов.

По думите му характерът е по-голям от харизмата и Демократична България няма кадрови проблеми. „ Проблемът не е, че търсим следващия вълшебник от ОЗ “, добави съпредседателят на „ Демократична България “.

„ Няма алтернатива да подкрепим президента Румен Радев, аз не виждам такава, не сме имали и съществени разисквания по тази тематика, само че нямаме и дефинитивно решение “, сподели той и изясни позицията си по този начин: „ Радев е изправен пред изкушението да получи централизация на власт, която не съм сигурен, че е най-хубавият модел. Затова е значимо да има мощна Демократична България в Народното събрание като контрапункт на централизация на власт. Ние се готвим в акцията си да сложим тази тематика в центъра. Искаме да проведем сериозен диалог с нашите съграждани за това по какъв начин се ръководи България, не просто да им предложим „ харесайте си този или оня “.

„ Колебанията ни са и поради това дали нашите запаси - приказвам за публичен капитал, би трябвало да ги насочим главно към Народното събрание. За да реализираме оптимален резултат в Народно събрание срещу всякаква централизация на власт “, посочи Христо Иванов и дефинира обстановката като невиждано комплицирана.

От думите му стана ясно, че в случай че Демократична България има претендент за президент, ще го разгласи в последния миг.

„ Имам упованието „ Демократична България “ да излезе с доста ясно обръщение на тези избори и то е, че България излиза от един дълъг интервал на еднолична власт. Трябва да възстановим републиканския парламентарен модел на ръководство. Колкото и да е мъчно, ние имаме доста ясна задача – мощно посланичество на „ Демократична България “ като контрапункт на всички тези трендове в Народното събрание или президентството към централизация на еднолична власт “, убеден е Иванов. Според него единственият метод да се случи това е Демократична България да има мощно посланичество в идващия парламент.

Бел.ред.
2 509 864 българи обявиха на, че депутатите би трябвало да се избират на мажоритарни избори в два тура, само че политическия хайлайф и неговите кукловоди не разрешават това да се случи, а в техните медии тематиката е табу.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР