Ако дефицитът на Бюджет 2022 е бил толкова добър, да

...
Ако дефицитът на Бюджет 2022 е бил толкова добър, да
Коментари Харесай

Каримански: Нима Асен Василев като заложи за следващите 3 г. минималната заплата да е 710 лв. не знаеше, че ще е негатив

Ако дефицитът на Бюджет 2022 е бил толкоз добър, да приемем, че и за 2023 година ще бъде удължен, съобщи финансовият специалист Любомир Каримански в предаването „ Лице в лице ” по бТВ.   

„ В Закона за обществените финанси в член 87 алинея 1 се показва, че в случаите до началото на бюджетната година, държавният бюджет, в случай че не бъде признат от Народното събрание, приходите на бюджета се събират в сходство с настоящите закони, а осъществяването на разноските и даването на прехвърляния, е в размер не по-голям от размера им за същия интервал на миналата година ”, сподели Каримански.

Той акцентира, че през февруари, когато е одобряван бюджетът за 2022 година той е бил ръководител на Бюджетната комисия.

„ Много добре помня, че инфлацията беше повишена към 10-12% и се знаеше, че тя ще пораства в дребната потребителска кошница. Тогава в консолидираната финансова тригодишна стратегия Асен Василев вкара минималната заплата да бъде за идващите три години 710 лева Нима той тогава не знаеше, че инфлацията по този начин би изяла парите на хората, че като постави 710 лева за идващите три години, това ще бъде негатив. Сега внезапно желаеме 860 лева ”, добави Каримански.

Според него 860 лева е невероятно да стане минималната работна заплата.

Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР