Ако дефинираме мира като възстановяване на довоенна Украйна, връщането на

...
Ако дефинираме мира като възстановяване на довоенна Украйна, връщането на
Коментари Харесай

Бойко Ноев: Путин не иска Украйна да съществува като държава

Ако дефинираме мира като възобновяване на довоенна Украйна, връщането на тези 2 милиона и половина бежанци по домовете и реализация на тяхната вяра да бъдат част от демократичния свят, това скоро няма да се случи. Това разяснява специалистът по защита и някогашен боен министър Бойко Ноев по Българска национална телевизия.

" От другата страна стои един агресор (Путин, б.р.), който желае тъкмо противоположното - не желае Украйна да съществува като страна, той не желае украинският народ да бъде част от демократична Европа. Можем да съдим единствено по дейностите, които подхваща, а това са дейности на един изгубил разсъдъка си деспот, който е изпаднал в дълбока изолираност ", съобщи Бойко Ноев.

Разрушените Киев и Харков са " путинизъм в деяние ", счита някогашният министър на защитата. Според него светът ще претърпи дълбока промяна, а Владимир Путин в никакъв случай няма да бъде същият състезател на интернационалната сцена.

Ролята на Турция като медиатор в договарянията е образец за подражателство, счита Ноев. България обаче няма национална политика, а българското общество и партиите във властта заемат извънредно противоположни позиции във връзка с войната.

" Ердоган доставя оръжие на Украйна, само че той не е изгубил контакта си с Путин, той е почитан от него. Това не е единствено тъй като Турция е 80-милионна страна, а тъй като Путин почита мощните. България в очите на Путин е една слаба страна, която той може да унижава, чиято история той може да взима, чиято писменост отхвърля и така нататък ", разяснява Бойко Ноев.

Отношението към войната е основен въпрос за всички политически сили у нас. Всеки отвод от помощ, в това число със средства за защита, е съдействие с агресора, добави специалистът.

Прибалтийските страни получават подкрепелние от НАТО, само България отхвърля. Страната ни би трябвало да бъде решителна и не може да бъде мост сред Европа и Русия, счита Бойко Ноев.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР