Ако ДДС за топлофикаците се намали от 20% на 9%,

...
Ако ДДС за топлофикаците се намали от 20% на 9%,
Коментари Харесай

Шефът на КЕВР: Поскъпването може да е по-малко, ако се намали ДДС за топлофикациите


Ако Данък добавена стойност за топлофикаците се понижи от 20% на 9%, повишаването на парното и топлата вода от 1 юли може да е приблизително 26%, а не съвсем 40, както е сега. Това заяви ръководителят на Комисията за енергийно и водно контролиране (КЕВР) Станислав Тодоров.

Решението за Данък добавена стойност ще е на Народното събрание, а другояче специалистите от КЕВР ще проведат полемики с другите топлофикации за това какви цени ще бъдат постановени от 1 zли.

Топлофикациите желаеха фрапантно по-голямо повишаване, в сравнение с демонстрират плановете на комисията. Тези цени, открити през юли, би трябвало да работят 1 година.

При съществени промени на цената на газа на международните пазари обаче може да се наложи ново пресмятане на сметките.

„ Ако цените от към €90 сега спаднат на към €30, или в случай че празната цена от към 430 лева сега спадне на 200 лева “, сподели ръководителят на КЕВР Станислав Тодоров.

Снимка: btvnovinite.bg


Той позволи и вид цените да скочат. Това по думите му е допустимо, в случай че Русия напълно спре доставки преди европейските страни да бъдат готови с различни снабдители.

Разчетите на КЕВР са за междинен скок на цените на парното и топлата вода от към 40%. За най-голямата топлофикация, тази в София, е планувано повишаване от 39%, а най-голямото повишаване в действителност ще е в Разград.

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за и!

Бъдете с нас и във и!
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР