Ако дърво падне в гората, само Доналд Тръмп ли ще

...
Ако дърво падне в гората, само Доналд Тръмп ли ще
Коментари Харесай

Тръмп предупреди, че дърветата могат да избухнат

Ако дърво падне в гората, единствено Доналд Тръмп ли ще чуе, че експлодира ?

Американският президент, осмиван поради коментар преди време, че опустошителните пожари в Калифорния може да са породени от липса на " изгребване " на горската постелка , още веднъж се включи в дебата за пожарите на Западното крайбрежие , осведоми Агенция Франс Прес.

" По отношение на горите, когато дърветата падат след къс интервал от време , към 18 месеца, те стават доста сухи " , разяснява той по време на посещаване в Калифорния.

" Те в действителност стават като кибритена съчка...Те просто избухват ", разгласи Тръмп.

Коментарите му провокираха сериозна комплицираност и подбив в обществените мрежи, като хора спекулираха, че президентът може би не е схванал брифингите за въздействието на пожара върху дърветата, доста, от които умират поради сушата, която отслабва тяхната отбрана против вредители.

Пожарникари са алармирали, че някои дървета като евкалипта в Австралия са експлодирали , защото сокът под кората на дървото се нагрява и уголемява, до момента в който замръзнали дървета са издавали звуци като пукотевица с огнестрелно оръжие.

Тръмп вини за пожарите неприятното ръководство в щати , ръководени от демократите. Той още веднъж , като съобщи, че най-после въпреки всичко ще настъпи захлаждане.

В същото време претендентът на демократите за президент на Съединени американски щати Джо Байдън назова Тръмп " климатичен подпалвач " , който отхвърля да схване световното стопляне на съществено.

Ако дадете на климатичен подпалвач още четири години в Белия дом, някой ще се изненада ли, в случай че ние имаме още американски пожари, попита Байдън и атакува американския водач, че не поема отговорност за рецесията в западните щати. Нуждаем се от президент, който почита науката, който схваща, че вредите от климатичните промени към този момент са факт, добави Байдън.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР