Ако държите яйцата си на вратата на хладилника, мислейки, че

...
Ако държите яйцата си на вратата на хладилника, мислейки, че
Коментари Харесай

Защо не трябва да държите яйцата на вратата на хладилника

Ако държите яйцата си на вратата на хладилника, мислейки, че те ще останат годни за консумация за по-дълго, тогава имаме неприятни вести.

Експертите предизвестяват: В такива условия яйцата се скапват по-бързо. Невероятно ли е? Но това е правилно и специалистите могат да обяснят за какво.

Според учени, съхранението на яйцата на вратата на хладилника форсира процеса на разваляне и те бързо стават негодни за консумация.

Каква е повода за това?

Всеки път, когато отваряте и затваряте вратата, има внезапна смяна в температурата, което води до бързо повреждане на жълтъка.

Какво да вършим?

За да запазят свежестта си за по-дълго, съхранявайте яйцата на рафта на хладилника, където остават умерено охладени.

Британската работа по храните пък поучава яйцата да се съхраняват в кутия надалеч от други мощни миризми, защото яйчните черупки са пропускливи. 

За да се избегнат всички благоприятни условия за повреждане, специалистите също по този начин оферират да ги държите надалеч от сурови меса. 

Междувременно оптималната температура, при която да се резервира свежестта и качеството на яйцата, е 20 ° C, а яйцата би трябвало да се извадят от хладилника 30 минути преди да бъдат сготвени, с цел да се подсигурява, че черупките няма да се спукат заради неочаквани температурни промени. 

Можете да поставите кетчуп, майонеза, вода или сода на вратата - тези артикули не се въздействат от смяна в температурата.

А вие къде нормално съхранявате яйцата си?/ Zdrave.to



И още:

 
Не слагай магнити на хладилника! Причиняват доста проблеми!
Магнитите за хладилници и бижута за украса могат да бъдат същински убийци , в случай че имате едва сърце, предизвестяват експертите.

Видът на магнити , които напоследък се употребяват в комерсиалните артикули като магнити за ледник, могат да провокират разстройства на сърдечните стимулатори и вградените устройства за сърцето, а следствията могат да бъдат съдбовни. Специалистите предизвестяват, че е задоволително да бъдете отдалечени на 3 сантиметра от магнита, с цел да дестабилизират устройствата, които са от витално значение. Подчертава, че не става дума за старите стоманени магнити, които са с мрачно сиво, а за ново потомство на магнити с лъскава сребристо.

Те са съвременни поради мощната магнитна мощ и поради понижаване на разноските за тяхното произвеждане. Поради това те постоянно се вграждат и в компютърните твърди дискове, слушалки, високоговорители, само че и играчки, бижута и даже облекла. Швейцарските откриватели от Университетската болница в Цюрих ги тествали при 70 пациенти, които са с вградени устройства за сърце.  Малките магнити от 8 грама им пречела, като те се намирали на 3 сантиметра от тях. Когато хората се отдалечавали от магнитите, техните устройства се прибирали да работят в естествен темп. Най-голямата заплаха за тези хора е, в случай че на облеклата си поставят значка, която съдържа този тип магнит. Продължителното излагане в действителност може да коства човешки живот. 

 

За дамата

Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР