Ако държавата вземе двореца Врана и напъди Царя от неговия

...
Ако държавата вземе двореца Врана и напъди Царя от неговия
Коментари Харесай

Олимпи Кътев: Вземат ли двореца Врана от царя, вътре ще се настани олигарх

Ако страната вземе двореца „ Врана ” и напъди Царя от неговия дом, скоро там ще бъде резиденция на някои от тези хора, които икономисват от асфалта, или на някой от олигарсите. А претекстът ще бъде, че страната няма пари да го стопанисва. 
 Адвокат на Симеон: Държавата не е дала и един лев за двореца Врана  Симеон Втори губи и двореца Врана, страната завоюва делото
Това сподели някогашният народен представител от Национална движение „Симеон Втори" и екс регионален шеф на София Олимпи Кътев по бТВ. Софийския градски съд реши на първа инстанция реши, че дворецът „ Врана ” е благосъстоятелност на страната, а не на някогашния министър председател Симеон Сакскобургготски.

„ Във „ Врана ” всичко беше употребявано като непознато. Беше даден на Съюза на българските писатели, там творяха социалистическата литература. Да сте чули елементарен български жител да е ходил и да е употребил? Сега всеки, който пожелае против левче-две, може да го посети и да го види ”, уточни Олимпи Кътев.

Не разисквам решенията на съда – верни или неправилни, те са взети, добави той. „ Съществува и една самостоятелна правосъдна инстанция отвън България, която взема решение финално. През септември изтича 5-месечният период, който съдът в Страсбург даде на българската страна и на наследниците на царското семейство да се спогодят за тези парцели. Царят подаде ръка преди няколко месеца и сподели, че е подготвен за съглашение ”, означи Кътев.

По думите на някогашния регионален шеф, в случай че не се стигне до съглашение, България може да бъде наказана за милиони. Той даде образец с делата на гръцкия крал Константин и с румънския крал Михай, чиито парцели са били върнати. 

През 1947 година отечественофронтовското държавно управление на Кимон Георгиев одържавява всички частни парцели и движимости на царското семейство. „ Къде има в света има страна, която да одържавява държавно имущество? Ако тези дворци, вилици, чинии и чаши са били държавни, за какво би трябвало да се одържавяват ”, попита риторично Кътев.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР