"Ако държавата не се ангажира с окончателното решение на споровете

...
"Ако държавата не се ангажира с окончателното решение на споровете
Коментари Харесай

Ето защо Марк Жирардели никога не е афиширал, че е собственик на Юлен

"Ако страната не се ангажира с окончателното решение на разногласията към ски зона Банско, фактът, че Марк Жирардели е мажоритарен притежател на най-известния ни зимен курорт няма да има никакво значени ", съобщи пред БНР Петър Петров, юрист на дружеството- концесионер и член на Управителния съвет на компанията.

Процедурата по прехвърлянето на собствеността е продължала 4 години, сподели адв. Петров и изясни за какво чак в този момент излиза наяве, че Жирардели е мажоритарен притежател на "Юлен " АД: "Западната просвета не допуска човек да се обявява като притежател. Дори за някои западни общества това е въпрос на доста ниска просвета - някой да парадира, че е притежател на нещо. Но тук той осъзна, че нещата са обърнати, че нашият нрав е малко по-различен. и видя, че може би не е фиктивен, само че е някакъв чисто, по какъв начин да кажа, психически проблем пред развиването на ски-зоната и реши да извърви тази стъпка и да се оповести ".

Инициативата за срещата с тримата министри в понеделник е била на Жирардели, сподели бранителят: "Реално той инициира тази среща. А и тя беше част от към този момент плануваните кръгове от срещи по отношение на договарянията по концесионния контракт, тъй че двете неща съответстваха ".

Петър Пертов посочи и обстоятелството, че всичко построено в ски зоната и самият бранд "Банско " е държавна благосъстоятелност, а концесията завършва след 13 години. Той разяснява има ли късмет да се реши десетгодишната драма: "Рано или късно, ние ще би трябвало да създадем нещо. Радваме се, че това го осъзнава и страната, тъй като без действителни стъпки в избрана посока, развиването се стопира. А ние нямаме кой знае какъв брой артикули, които бихме могли да промотираме в интернационален проект ".
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР