Ако Даниел Митов бъде назначен за служебен министър на външните

...
Ако Даниел Митов бъде назначен за служебен министър на външните
Коментари Харесай

Борисов: Абсолютно съвпадение е искането на Главчев Митов да оглави МВнР

Ако Даниел Митов бъде назначен за длъжностен министър на външните работи, ГЕРБ ще носи отговорност за външната политика на страната. Това съобщи водачът на ГЕРБ Бойко Борисов в коридорите на Народното събрание. „ За защитата ГЕРБ носи отговорност, тъй като Запрянов е наш кадър. За всичко друго не носим ”, уточни той. Борисов акцентира, че съвестта му е чиста. По думите на водача на ГЕРБ настояването на служебния министър председател Димитър Главчев за промяна на външния министър е " безусловно съвпадане ".
Според него " философията на Конституцията беше направена по този начин, че трите партии ГЕРБ-СДС, ПП-ДБ и Движение за права и свободи да носят отговорност, откакто се реалокира тежестта за избора на служебното държавно управление. Нека бъдат общителни сътрудниците да не се махат толкоз елементарно и да споделят, че нямат отговорност към това, което сътворихме ". 
„ В първите дни на Конституцията бях там, когато за правосъден министър Пеевски предложи Христо Иванов. Той отхвърли и Пеевски предложи Славов. Какви са причините - не знам. Оттам нататък сътворихме това, което приехме ”, сподели Борисов. „ От Движение за права и свободи и тогава, и в този момент не са взели участие и не са имали зам.-министри. Призовавам трите партии да бъдем на висотата на сътвореното ”, добави водачът на ГЕРБ. Парламентът носи отговорност за това държавно управление, акцентира той.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР