Ако чувствате, че косата ви постоянно седи мазна само няколко

...
Ако чувствате, че косата ви постоянно седи мазна само няколко
Коментари Харесай

Внимание, дами! Тези неща омазняват косата ви!

Ако чувствате, че косата ви непрекъснато седи мазна единствено няколко часа след измиването й, казусът може да е обвързван с метода, по който я почиствате и оформяте - и решението не е наложително да я миете по-често или да употребявате тонове изсъхнал шампоан, написа beu.bg.

Обмислете тези постоянно срещани неточности и решенията за тях:
Грешка #1. Не слагате задоволително шампоан
Методът да мием косата без шампоан може още да е съвременен тренд, само че това може да е причина кичурите ви да седят лепкави. " Ако не миете въобще с шампоан косата може да стане по-мазна ", изяснява Седжал Шах, доктор,дерматологичен хирург. " Това се случва, тъй като естествената лой, мъртвите кожни кафези и останки се натрупват върху скалпа, утежнявайки косата. "

Защо окапва косата
Грешка # 2: Миете с шампоан прекомерно постоянно.
От друга страна, прекомерно честото миене на косата също може да бъде причина. " Ако измивате прекомерно постоянно, кожата на скалпа непрекъснато отделя масла ", споделя доктор Шах. " Подобно на кожата на други места по тялото, тя ще реагира, като създава повече лой, с цел да запълни изгубеното количество. " Резултатът: Мазна коса, която в никакъв случай не наподобява да чиста, без значение какъв брой се пробвате да бъде такава.
Д-р Джефри Дж. Милър, доктор -дерматолог, също по този начин поучава да се вземе поради вашата среда. Например, в случай че живеете в селски регион с чист въздух и ниска мокрота, е обикновено да миете с шампоан на всеки няколко дни или даже седмица . Но в случай че сте в огромен град или упражнявате постоянно, би трябвало да почиствате косата и скалпа си съвсем всеки ден.
Грешка # 3: Прилагате погрешно балсама си
Косата ви се нуждае от поддържане, с цел да бъде поддържана добре, хидратирана и здрава, само че определението " прекомерно хубаво " може да се приложи тук. " Използването на балсами върху кожата на главата може да добави към естествената лой, в случай че имате лоен скалп, защото те съдържат омекотяващи и успокояващи съставки ", предизвестява Кристин Крус, коафьор и художник грим. Тя предлага разчистване на косата с шампоан, изплакване и по-късно слагане на балсама от средата на косата към краищата.
Грешка # 4: Водата, с която изплаквате, е прекомерно гореща.
Съжалявам, почитатели на горещия душ. " Кожата на скалпа може да стане суха от прекалено излагане на гореща вода, което води до суха кожа и несъразмерна продукция на масла, с цел да компенсира сухотата ", споделя доктор Шах. Вместо да вършиме сауна до момента в който се къпете, се придържайте към средно-топла температура. Всъщност, Круз предлага да пуснете студена вода на косата си в края, за искра, защото по този начин се затварят кутикулите. Бонус: По-малко топлота по време на душа е по-добре и за вашата кожа.

Преборете вечно пърхoта с... ябълков оцет
Грешка # 5: Стайлинг продуктите, които употребявате, са прекомерно тежки .
Продукти като гелове, лакове и масла могат да създадат косата ви по-мазна, защото те са направени с омекотители като натурални масла, споделя Крус. Потърсете леки артикули и обръщайте внимание на метода, по който усещате косата си - в случай че е прекомерно хлъзгава или гладка, ги сменете.
Грешка # 6: Изправяте косата си всеки ден.
Лоши вести за феновете на преси: Вашият табиет да изправяте косата си може да направи косата ви по-мазна, в сравнение с бихте желали. " Ако изправите косата си, тя се намира по-близо до скалпа и влиза в контакт с повече лой и ще наподобява по-мръсна ", изяснява доктор Шах.
Грешка # 7: Уреда за къдрене, пресата и четките за коса, които употребявате, са мръсни.
Използването на мръсни фризьорски принадлежности има отражение върху скалпа ви. " Ако вашите принадлежности за оформяне на коса са мръсни, можете да прехвърлите лой и нечистотия върху косата си ", споделя. Д-р Шах. Проверете напътствията на Вашите принадлежности и четки за това по какъв начин най-добре да ги почистите.

Неподозираните опасности за здравето, които крие боядисването на косата
Грешка # 8: Много постоянно решете косата си.
Големият стилистичен мит е, че ресането на косата по 100 пъти дневно я поддържа здрава и красива. В реалност, по този начин тя в действителност може да наподобява по-мазна. " Прекомерното ресане може да подтиква повече произвеждане на лой ", изяснява доктор Шах. Най-добрият ви залог: Разресвайте косата си изпод нагоре и я оформете съгласно потребностите, без да прекалявате.
Грешка # 9: Разчиташ прекалено много на изсъхнал шампоан.
Аз съм огромен почитател на тези неща, колкото всеки различен, само че това не значи, че е здравословно да го употребявам пет дни в седмицата. " Можете да употребявате изсъхнал шампоан, само че се уверете, че постоянно го измивате, тъй че да не се натрупва върху скалпа ", поучава доктор Шах.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР