Ако човек си търси нова работа, винаги трябва да е

...
Ако човек си търси нова работа, винаги трябва да е
Коментари Харесай

Търсите нова работа? Тези три съвета са за вас

Ако човек си търси нова работа, постоянно би трябвало да е подготвен за сериозна конкуренция. И да се стреми да е допустимо най-подготвен за процеса на търсене на работа, от който в последна сметка в огромна степен зависи дали, даже да си откри, няма да се окаже в същата обстановка единствено след няколко месеца.

CNBC интервюира разнообразни специалисти и извежда три съществени съвета към търсещите нови професионални провокации.

Използвайте мрежата си от контакти

Ако сте сред две работни места, възползвайте се от опцията да покажете, че търсите работа както в в уеб страниците за професионални контакти, по този начин и в профилираните обществени мрежи като LinkedIn, предлага Вики Салеми, кариерен специалист в Monster, като подчертава, че новогодишните събирания също могат да бъдат превъзходен миг за разширение на професионалните ви контакти.

„ Докато добавяте нови контакти, не забравяйте да подготвите обновена автобиография с последните си професионални триумфи. Последните оценки на представянето ви могат да бъдат потребни за укрепване на паметта ви “, споделя още тя.

Използвайте софтуерни принадлежности, с цел да подобрите търсенето си

По-голяма конкуренция за работни места може да значи по-малко свободни позиции, показва Скот Доброски, специалист по кариерни трендове в Indeed, като прибавя, че един от методите да изпреварите конкуренцията е да употребявате софтуерни принадлежности, с цел да разширите търсенето си.

„ Създавайки онлайн профили със характерните ви умения, опит и работата, която търсите, може да откриете разнообразни позиции, които да дават отговор на вашите условия “, безапелационен е Доброски, давайки образец, че е виждал банкови касиери да стават мениджъри по продажбите, откакто са осъзнали, че имат подобаващи умения, добити на остарялото си работно място, които са използвани за новите им функции.

" Оставете технологията да работи за вас ", споделя Доброски. " Може да откриете благоприятни условия, които са подобаващи за вас, само че които другояче не бихте обмислили, както в промишлеността, в която работите, по този начин и отвън нея. "

Как да се визиите добре на изявление за работа

Интервютата за работа могат да бъдат ужасяващи, защото всеки желае да впечатли бъдещия си шеф със своето хладнокръвие и достижения и в последна сметка да покаже, че е най-подходящият претендент за дадената служба. В същото време всеки желае да получи най-хубавата оферта за работа.

За задачата е нужна убеденост, само че не прекомерна.

„ Един от методите да изразите тази убеденост е да отговаряте малко на въпросите на интервюиращите. Независимо дали ви питат за предишното ви или за бъдещите ви цели, дългото говорене може да наподобява като рекламен трик от ваша страна, вместо като проява, че предишният ви опит е изцяло задоволителен “, предизвестява дългогодишният началник на отдел " Човешки запаси " и някогашен експерт по асортимент на личен състав в Disney Саймън Тейлър. „ Помислете за най-краткия и разумен метод да отговорите на въпросите и отделете към минута за всеки от тях. Ако интервюиращият желае да чуе повече, той ще попита “.

Но това не е всичко – предварителната конфигурация е също толкоз значима, колкото увереността по време на самото изявление. Затова Тейлър предлага претендентът да огледа в вероятност и да оцени равнището на власт, което интервюиращите в действителност имат над него.

" Много пъти си мисля, че даваме на интервюиращия, на мениджъра по наемане или на който и да е различен прекомерно огромна власт в съзнанието си и по тази причина ставаме нервни ", споделя той. „ Не забравяйте, че това е единствено работа и че евентуално имате и други благоприятни условия, даже и да не знаете за тях “.

По думите му разходката преди изявление също е добра концепция, защото дава натурален прилив на сила.

„ Изберете активност, която ще ви обезпечи вътрешен мир и ще ви помогне да успокоите нервите си преди да влезете. В по-широк проект, не забравяйте, че вие оценявате тях и те правят оценка вас, а освен те вас “, споделя Тейлър. " Това е съвместен развой. "
Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР