Ако членовете на коалицията предприемат мерки за отстраняване на президента

...
Ако членовете на коалицията предприемат мерки за отстраняване на президента
Коментари Харесай

Доц. Красен Станчев: Има основания да се предполага относителна стабилност на кабинета

" Ако членовете на обединението подхващат ограничения за премахване на президента и вицепрезидента от служба, това ще стабилизира всички връзки, които сега се развиват на основата на спор и държавното управление на практика дава отговор на мнения на президента и вицепрезидента - това е доста забавна оправдателна позиция, въпреки да няма потребност от такава ". Това разяснява пред доцент Красен Станчев - създател на Института за пазарна стопанска система.

Според него бюджетът ще бъде признат, тъй като другояче би трябвало да се разпусне държавното управление.

" Проблемът не е в 3% недостиг и неговото обезпечаване, а казусът е в това, че от 2012 година ограничаването за България, което подхожда на стабилността на цялата система, е 2% бюджетен недостиг. Има и други неща, свързани със стабилността на системата ", означи Станчев.

По думите му това е бюджет за 3 месеца и надлежно би трябвало да се плануват избрани неща до края на 2025 година Все отново той няма терзания за този бюджет.

Това, което е несъмнено, е, че разноските са сигурни, акцентира Красен Станчев. За ограниченията, препоръчани за приходната част, той уточни:

" Те са настрана от аргументите, които карат хотелиерския и ресторантьорския бизнес да седят релативно на сянка. Второ - даже да има някакъв резултат от тези ограничения, които бяха препоръчани от министър Василев, то той ще бъде нищожен. Вероятно 2-3 милиона ".

Според него в ресторантьорския бизнес би трябвало да се подписват краткотрайни трудови контракти за хората, които работят на сезонна работа или краткотрайно:

" Първото нещо, което се изисква, е пресмятане на минимални работни заплати, хонорари и всичко останало на почасова основа. Второ - либерализация на краткотрайните контракти ".

Мерките, които предлага Асен Василев, са в Кодекса на труда, изрече мнение Станчев.

Той изясни, че в случай че приходите се окажат по-малко, може да се стигне до взимане на заем за финансиране на настоящи отговорности. Това, съгласно него обаче, няма да се случи.

Проблемът със заплатите не е толкоз в тази година, колкото в предходни години, счита Станев. И продължи:

" Онова, което изостана, е нефункционирането заради ниски хонорари на избрани значими сегменти на администрацията. Другото нещо е актуализацията на общинските бюджети. Там е всекидневната работа на терен на администрацията. Когато тя не се реализира, това дава резултати по веригата ".

Красен Станчев разяснява и управническата стратегия на държавното управление. Според него страната ни няма да може да влезе в еврозоната на 1 януари 2025 година:

" Зависи доста от политическата обстановка, от възгледите за ръководство на стопанската система, разбирателството, външни опасности и други такива. Струва ми се, че това с инфлацията ще бъде изпълнено доста мъчно. При всички случаи както за българските жители, по този начин и за компаниите е добре да се ползват всички критерии за участие в еврозоната ".

В управническата стратегия на практика липсват ясно написани мероприятия по удължение на вероятността за обмисляне както на компании, по този начин и на жители, по този начин и на банки, счита той. Според него доста по-ясно би трябвало да бъде декларирано запазването на сегашната данъчна система, доста по-ясно да бъде декларирано удължаването на всички концесионни контракти, бистрота при държавни поръчки. Управлението на държавните предприятия също доста нереално е застъпено, добави Красен Станчев.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР