Ако четете това от кибритената си кутийка в скъпия град,

...
Ако четете това от кибритената си кутийка в скъпия град,
Коментари Харесай

Напускайте работа: наемът в това райско място е само 1 евро

Ако четете това от кибритената си кутийка в скъпия град, където всеки крак подпира по една стена, авансово се извиняваме.

Във време, когато цените на наемите наподобява са скочили до небето във всеки огромен град по света, и настаняването на допустима (не-побъркана) цена е нищожно, една дребна общественост в Южна Германия потвърждава, че един различен свят към момента е вероятен.

В най-стария жилищен комплекс в света, който към момента се употребява, съвсем всичко е същото, както при откриването му преди 500 години, в това число годишният наем от 88 евро цента.

Добре пристигнали във „ Фугерай “.

Аугсбург в Бавария е дом на един „ град в града “, а неговите обгърнати с бръшлян къщи, изумрудени прозорци и китни дворове , не са единствената причина, заради която това населено място е мечтано място за живеене. Жителите на Фугерай не заплащат съвсем нищо за един прелестен покрив над главата си , както и за скъпата привилегия да живеят в най-стария обществен жилищен комплекс в света.

Някои от вас към този момент са повдигнали вежда на тази (фуге)райска фикция. Ще ви кажем каква е уловката.

Преди да започнете да планирате новия си магически живот в Германия, би трябвало да знаете някои неща. В подмяна на годишен наем от 88 цента, който остава постоянно неповлиян от инфлацията , се ползват няколко условия: жителите би трябвало да се молят три пъти дневно, да са регистрирани жители на Аугсбург и да са с добра известност. Това значи, че в случай че желаете да живеете във Фугерай, ще би трябвало да пребивавате 2 години някъде в Аусбург и ще би трябвало да сте способни да толерирате/харесвате католическата черква.

 Фугерай iStock

От жителите се изисква също по този начин да правят някаква доброволческа работа на ненапълно работно време в общността, да вземем за пример градинарство, с цел да поддържат мястото чисто и спретнато.

Туристите могат да посетят комплекса против входна такса от 4 евро, а дребен музей дава опция да се надникне в това по какъв начин са изглеждали от вътрешната страна жилищата с повърхност 60 кв. м.

 Фугерай iStock

Тъй като несъмнено се чудите по какъв начин и за какво става това, ще ви върнем при започване на XVI в. и живота на локалното семейство Фугер . Когато се заселват в Аугсбург през 1367 година, Фугерови се устоят от търговия с плетива, само че бизнес семейството бързо открива значими връзки и се трансформира в една от най-богатите семейства в града.

През годините те получават големи площи и недвижими парцели в Аугсбург и основават няколко обществени начинания. Якоб Фугер се прочува като най-богатия банкер в града, което му печели прозвището Якоб Фугер Богаташа. Но в сходство с полезностите на фамилията си (или така наречен „ католическо възприятие за виновност “) Якоб Фугер се чувствал обществено виновен и желал да се отблагодари на обществото под формата на налични жилища за по-бедни фамилии.

 Фугерай iStock

Така се ражда концепцията за Фугерай и през 1521 година той подарява земя за основаването на първия в света комплекс от обществени жилища за нуждаещи се фамилии и лица. Но при едно изискване: той ще напише разпоредбите и те ще останат вечно, каквито са.

До 1523 година са издигнати 52 къщи с черква, площади, фонтани и още улици на път. През идващите 150 години бизнес империята на фамилията се разпада, само че за благополучие на нуждаещите се в Аугсбург необикновеното завещание продължава да съществува и е добър образец за всички банкери, които желаят да влязат в историята с това, че са облекчили, а не изострили жилищната рецесия.

Щастливият дом е освен това от покрив над главата, той е чувство за сигурност, сигурност и достолепие. Социалните жилища са нужда и постоянно са били, та когато си мислим за тази дестинация, се сещаме и за това. Тази баварска хубавица демонстрира, че това, което ни се коства невероятно, е някъде там и работи безотказно.
 Райското кътче на име Фугерай  Райското кътче на име Фугерай  Райското кътче на име Фугерай  Райското кътче на име Фугерай
Източник: edna.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР