Ако често забелязвате, че при пране пералнята ви вибрира и

...
Ако често забелязвате, че при пране пералнята ви вибрира и
Коментари Харесай

Грешките, които всяка домакиня допуска при зареждане на пералнята

Ако постоянно забелязвате, че при пране пералнята ви вибрира и трансформира местоположението си по време на центрофугиране, това не всеки път се дължи на погрешен монтаж.

Много домакини позволяват груби неточности при зареждането на пералнята и това унищожава освен облеклата, само че и уреда. Ето кои са най-често срещаните.

1. Поставяне на прекалено много облекла в барабана 

Нормата за оптимално възможно тегло на прането е написана или върху корпуса на пералната машина или в нейния механически паспорт.

Но доста постоянно домакините не помнят за тази цифра, макар че демонстрират огромен интерес към нея при покупката на уреда. 

Запомнете, че никога не би трябвало да надвишавате ограничаването за тегло. Препоръчително е да обърнете внимание и на тъканите, които включва едно пране.

Дрехите от вълна и синтетични материали тежат повече от тези от памук. Не би трябвало да запълвате повече от ⅔ от барабана. Ако перете вълнени облекла, този размер е надлежно ⅓.

2. Слагане на облеклата на кълбо в пералнята

В този случай те ще се удрят в стените на барабана. Преди да ги поставите в пералнята, би трябвало да ги сортирате и да ги сгънете. Не е належащо да се престаравате. Идеята е в развой на пране облеклата да не се преплитат между тях.

За баланс постоянно добавяйте няколко по-малки неща, в случай че перете нещо огромно. Например при пране на одеяло или покривка, можете да добавите няколко кърпи.

Но не се предлага да перете бельото дружно с чорапи. Освен това не забравяйте да ревизирате джобовете на облеклата преди пране. Копчетата и циповете би трябвало да бъдат закрепени по този начин, че да не надраскат барабана и да не издават звук.

3. Поставяне на чорапогащници и сутиени без специфична торба

Металните елементи на сутиена могат да се заклещят в барабана, а чорапогащникът да се скъса. За да избегнете това, постоянно използвайте специфична мрежеста торбичка за пране. 

4. Прибавяне на прекалено много препарат

Много домакини неправилно смятат, че прибавянето на повече препарат значи по-чисти и по-ароматизирани облекла. Но това е изцяло погрешно. От една страна, когато препаратът е в по-голямо количество, пералнята няма да успее да го изплакне изцяло от облеклата. От друга - по-голямото количество препарат значи повече пяна, а това може да докара до ненадейно блокиране на уреда.

Още от ЛЮБОПИТНО:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР