Ако бюджетът бъде гласуван, възнаграждението на специалист в сектор Детско

...
Ако бюджетът бъде гласуван, възнаграждението на специалист в сектор Детско
Коментари Харесай

Зам.-кметът на София Иван Василев: Възнаграждението на специалист в сектор „Детско здравеопазване“ ще стане 1 450 лв. от 1 април

Ако бюджетът бъде гласуван, възнаграждението на експерт в бранш „ Детско опазване на здравето “ ще стане 1 450 лева от 1 април. Това сподели на брифинг заместник-кметът по финанси и опазване на здравето в Столична община Иван Василев.

По думите му на следващия ден в СОС ще бъдат импортирани и „ голям брой други редакции на бюджета “, които са настъпили вследствие оферти от останалите политически групи в Съвета.

„ Осигурените средства ще бъдат 8 милиона лв. за спомагателни действия на лечебните заведения. Ще покрият рамките на груповия трудов контракт за лечебните заведения и лечебните заведения. За детското опазване на здравето ще достигнем рамките на настоящия групов трудов контракт. През идващите седмици дружно със синдикатите ще водим деен диалог за подписването на нов групов трудов контракт “, добави Василев.

„ Исканията им ще бъдат задоволени отчасти. Дискутирахме някои от огромните проблеми, които имаме със задържането и намирането на нови експерти за системата. Абсолютно наясно сме, че това, което сме заложили в допълнение в бюджета, е единствено една нужна първа стъпка. Ще продължим да работим дружно, с цел да успеем да осъществим всички групови трудови контракти, които са пред нас, и последователно всички, заети в бранша, да получават заслужено и почтено заплащане. Част от корекциите, които ще внесем в бюджета, пристигнаха в резултат на диалози с други групи, които са показани в СОС. За нас това са насъбрани, систематични проблеми, които ние, синдикатите и софиянци би трябвало да решим скоро, в случай че желаеме тази система да работи “, разяснява на собствен ред столичният кмет.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР