Ако бяхме проамериканско правителство, нямаше да има избори и в

...
Ако бяхме проамериканско правителство, нямаше да има избори и в
Коментари Харесай

Промяната призна: Посредници на Козяк ни натискаха за коалиция с ГЕРБ

Ако бяхме проамериканско държавно управление, нямаше да има избори и сега щяхме да управляваме с ГЕРБ. Имаше голям напън тъкмо по линия на евроатлантически полезности да се направи коалиция сред " Продължаваме промяната " и ГЕРБ. Огромен напън.

За това призна някогашният вицепремиер Асен Василев след месеци спекулации, че Кирил Петков и той, както и представители на Бойко-Борисовата партия са били викани на " Козяк " в щатското посолство у нас, с цел да бъдат инструктирани да се сближат с ГЕРБ и да сформират нов кабинет. Медийни изявления по тематиката започнаха да се появяват още преди рухването на кабинета " Петков " и към разрива с ИТН и последвалия сполучлив избор на съмнение в 47-ото Народно събрание, само че в този момент за пръв път Василев признава обществено на заключителна полемика от акцията на " Промяната " за сходни договаряния на мрачно. 

Съпредседателят на Политическа партия разкри, че на този напън той и сътрудниците му от партията са били подлагани от май до последния миг преди да върнат мандата, връчен от президента Румен Радев за сформиране на ново държавно управление в границите на предходния състав на Народно събрание.

" Ние им казахме, че решенията за България се взимат в България. Решенията не взимаме под диктат и който желае да прави евроатлантическа коалиция, да си я прави, само че без нас ", разяснява още Василев. 

А Кирил Петков посочи, че политически медиатори са били създатели на този напън, като той ги назова " евроатлантици с известни имена ".



Имало и бизнес насочени депутати, които предложили сума на Политическа партия за поддръжка. " Нито един от тях не разбираше за какво им отхвърляме. А става дума освен за бъдещи обединения, а за вас самите, споделяха ни те. Мислеха, че или сме луди, или сме дилетанти. Но започнаха да осъзнават, че обещанията, дадени от нас, сме желали да ги осъществим ", разкрива още някогашният министър председател. 

Офертите за обединения били маркетингово показани като " експертно държавно управление " и " държавно управление на националното избавление ". " Няма експертни депутати. Има политически депутати. Ако някой ви предлага експертно държавно управление, да знаете, че ви лъже ", споделя още Петков. 

Бившият министър председател хвърля светлина и към договарянията за доставки на газ в разгара на рецесията с " Газпром " и едностранното врътване на кранчето за синьото гориво към нас от Москва. Оказва се, че той има състудент от Харвард, чийто чичо е министър на енергетиката на Катар. Затова решил да му се обади, с цел да му изясни в какъв брой затруднена обстановка е България в оня миг.

" Много желая да ти оказа помощ. Но ти си третият, който желае това след двама европейски водачи... ", споделя Петков. И по този начин изяснява и авансово купените слотове за регазификация в прилежаща Гърция. " Няма да е елементарно, отново ще би трябвало да се пътува до всяка точка на света - пътувахме и до Азердбайджан, и до Туркменистан, и до Иран ", аргументира се още той. 

А в допълнение към диалога за бъдещето на страната, Асен Василев споделя:

" Най-големият проблем на България е, че едни кукловоди издигнаха борци и нарушители като хайлайф на страната и изгониха всички, които желаеха да работят почтено. А тези, които не съумяха да изгонят, смачкаха. Всъщност вместо да използваме евентуална на всички хора в България, въпросните структури, въпросната мафия и статукво, мръсната машина ги изгони.

В момента сме една от най-нещастните страни в света, макар че не сме от най-бедните. А повода е цялата машина - от медиите до институциите: " Тук не сме информация ", " Не работим ", " Защо не сте си попълнили вярно документите ", до " Единственият късмет да те назначим, в случай че не каже кметът или партийният секретар "... Ако не променим това, няма по какъв начин България да има бъдеще ". 


ТЕМА преди 3 часа 855 преди 4 часа 997 преди 4 часа 1338

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР