Ако бяхме на власт, нямаше да се стигне до този

...
Ако бяхме на власт, нямаше да се стигне до този
Коментари Харесай

Теменужка Петкова, ГЕРБ: Ако бяхме на власт, нямаше да се стигне до ръст на цените на храните

Ако бяхме на власт, нямаше да се стигне до този проблем с цените на храните. Служебното държавно управление, в което министри бяха Василев и Петков, позволи цената на тока да скочи извънредно внезапно и не започнаха никакви ограничения за компенсиране на бизнеса. Това беше сериозна неточност, която води до високата инфлация и покачването на цените. Това сподели за " Офанзива " по NOVA NEWS Теменужка Петкова от ГЕРБ - Съюз на демократичните сили.

 

" Политическата непоклатимост е най-важната антиинфлационна мярка, постоянно държавно управление, което да носи отговорност. Подпомагането на българския бизнес би трябвало да продължи при нови скокове в цените на тока. Помощта обаче би трябвало да бъде таргетирана, другояче се генерира спомагателна инфлация. ГЕРБ излизат на тези избори за победа, да вършим устойчиво, умело и отговорно държавно управление, което да измъкне страната от рецесията. Никога по време на нашето ръководство не е имало чадър върху никого ", разяснява тя. И добави, че единствено при стопански напредък може да има повишение на приходите.

 

Още през 2017 година беше продължен живота на 5 и 6 блок на АЕЦ " Козлодуй " с още 30 години. Строежът на нов 7-ми реактор е необходим, единствено би трябвало да се задвижи процеса за лицензиране на технологията IP1000. България не може да се оправи със зелената договорка и декарбонизацията без развиване на нуклеарната енергетика. Проектът АЕЦ " Белене " няма варианти за развиване до момента в който Русия е агресор в Украйна, няма по какъв начин да се повеждам диалози. Неразумен метод е да се продаде оборудването му ", акцентира Петкова. 

 

По думите ѝ се разисква опцията БЕХ да придобие дял в сдружението, което прави действия по изследване в надълбоко Черно море. Петкова уточни, че устойчиво ръководство без ГЕРБ и Съюз на демократичните сили е невероятно.

 
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР