Ако бях президент, щях да се радвам Лукойл да се

...
Ако бях президент, щях да се радвам Лукойл да се
Коментари Харесай

Плевнелиев: Идеята на ГЕРБ за отнемане на дерогацията от Лукойл е нездравословна

Ако бях президент, щях да се веселя " Лукойл " да се продаде и най-сетне от съветски ръце, този стратегически актив да попадне в рационален притежател, който да си заплаща налозите. Същевременно, с цел да имаме предсказуемост, не може от през днешния ден за на следващия ден законодателството да се трансформира. Идеята на ГЕРБ за лишаване на дерогацията ми се коства нездравословна, не бих я одобрил като държавен глава. Решението бе взето от Народното събрание и в съгласие на европейско равнище. Това съобщи президентът в интервала 2012-2017 година Росен Плевнелиев  Росен Плевнелиев Росен Асенов Плевнелиев е президент на Република България и някогашен министър на районното за " Офанзива с Любо Огнянов ".

Той счита, че може би има риск съветски газ да минава " пакетиран " като турски. " Договорът с " Боташ " е несъразмерен в тяхна изгода. Нека да забележим истината за този договор, който ни заробва с десетки милиарди. И Денков, и Габриел са умерени, мъдри и спокойни, имат дълготраен проект и вършат верните неща. Доверявам им се, мисля, че държавното управление би трябвало да продължи работа до президентските избори през 2026 година Част от министрите могат да бъдат заменени при ротацията ", уточни той.

Плевнелиев разяснява и световната обстановка. " Политическото управление на " Хамас " живее необезпокоявано в Турция и Катар. Оттам се бълва цялата агитация. Беше извънредно значимо европейските водачи да опитат да предотвратят ескалация на спора в Газа, в която може да се включи трета страна, да вземем за пример " Хизбула ". Наблюдаваме рекорден брой районни спорове, дай Боже да няма световен. Живеем в доста сложен, само че значим интервал от историческа позиция. В момента се движим по проекта на неприятните - " Хамас " реализира всички свои цели и даже повече. Голямата драма е, че западното управление не си дава сметка - терористите постоянно чакат прекомерна реакция - това, което направи Израел е в техния проект. Мъдрото деяние на Съединени американски щати ще бъде в посока дипломация, която да изкове демократичен метод против диктаторите и терористите ", счита той. 

По думите му се намираме в временен интервал - сред един международен ред, който губим и един, който занапред би трябвало да създадем. " В момента тортата се реже отначало - световните и районните сили поставят упоритостите си на масата. В Близкия изток има три районни сили - Саудитска Арабия, Иран и Турция. Те се ненавиждат една друга и си спретнаха всички вероятни спорове с финансирани от тях организации. Египет одобри по-мирна роля, макар че тя е четвъртата районна мощ. Иран от десетки години тренира и образова " Хамас " и " Хизбула ", с цел да извършат като проксигрупировки разнообразни действия. В Израел имаше терористична офанзива, при която бяха убити над 1000 евреи, целият свят би трябвало да я жигосах. Кой постанова несъгласие, с цел да не бъде наказана " Хамас "? Русия ", разяснява Плевнелиев.

Според него войната в Украйна оказва помощ на Путин да заздрави властта си. " Той към този момент конфигурира военна тирания в Русия, по тази причина си приказва със Северна Корея. В Израел има към 1 млн. руснаци, те евентуално ще понесат следствията на това, че Путин не осъди офанзивата на " Хамас ". Китай пък завзема уравновесена позиция. Тя е заинтерсована от мир, с цел да просперира ", акцентира той. 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР